Újra tétmeccset játszhat az ETO-SZESE

Fotó: Agrofeed ETO - SZESE
Nagy Roland
2020.09.28. 17:31

Az ETO-SZESE NBI/B-s férfi kézilabda csapata nem tudta elkezdeni bajnoki szereplését, hiszen a játékoskeretben kilenc kézilabdázó koronavírus tesztje lett pozitív. E héten szerdán viszont már tétmeccsen léphetnek pályára Magyar Kupában.

A jelenlegi hatósági karantén szeptember 30-án ér véget, akkor az érintett sportolókon, és a keret tagjain újabb tesztet végeznek el. Amennyiben ezek eredménye negatív lesz, az együttes pályára léphet mérkőzésen is.

Ez a mérkőzés pedig a Budai Farkasok elleni szerdai (szeptember 30.) A Magyar Kupa találkozó lehet, amely 18.15. órakor kezdődik a Budaörsi Városi Sportcsarnokban.

Az a kilenc kézilabdázó, akik megfertőződtek korábban koronavírussal újabb négy hétig pihen, hiszen ezt írja elő ajánlásában az Országos Sportegészségügyi Intézet. Ők azonnal nem kaphatnak maximális edzésterhelést. A többi játékossal beszéltünk a folytatásról, és egyetértettünk abban, hogy vállaljuk a bajnoki és Magyar Kupa szereplést így is, hogy sok a hiányzó” – mondta Auer Károly, a csapat elnöke.

A csapatot a nehéz helyzetben több, már visszavonult játékos is segíti, így Szabó Andrásra, Papp Márkra, Bella Viktorra, és a serdülőcsapat edzőjére Horváth Jánosra is számíthat a szakmai stáb. Az ETO-SZESE a bajnokságban legközelebb október 11-én a Veszprém U23 ellen játszik.

Kapcsolódó témák: #AGROFEED ETO-SZESE | #kézilabda | #sport |