Gyirmót FC Győr

Újra pályán a gyirmóti legények

Fotó: Gyirmót FC Győr
Győr+
2020.05.25. 18:33

Az NB II. - es labdarúgó bajnokság a koronavírus-járvány miatt véget ért, azonban a csapatok folyamatosan kezdik meg az edzéseket. A Gyirmót FC Győr május 25-én kezdte meg a közös gyakorlást. Két hónapnyi labdaéhség után a játékosok már nagyon várták a tréninget.

A gyirmotfc.hu honlap korábban már idézte Tamási Zsolt szakmai igazgatót, aki elmondta:

„Jeleztem a klubvezetésnek, hogy sportszakmai okokból nagyon fontos elkezdeni a kiscsoportos, majd a csapatedzéseket. Az elmúlt két hónapban folyamatosan kapták a játékosok az edzésprogramokat, melyeket otthon, egyénileg végeztek el. A futball specifikus munkát mind technikailag, mind fizikailag közösen kell elvégezni. A speciális állóképesség és dinamika, valamint az izomzat felépítése miatt van szükség a csapatedzésekre. Ezt a klubvezetés megértette, és engedélyezte az edzések megkezdését. A felnőtt csapat mellett a talent programunkban résztvevő tehetséges játékosainknak szintén megkezdődnek a kiscsoportos edzések.”

A csapat orvosa, dr. Bartek Péter főorvos engedélyezte a kiscsoportos foglalkozások megkezdését május 25-től, így a doktor utasításainak betartása mellett hétfőn megkezdte a sárga-kék csapat a szakmai munkát.

Az első edzés a koronavírus miatti leállás után

A csapat hétfőn orvosi vizsgálaton vett részt, majd 5 fős csoportokban, 3 pályán kezdte meg a munkát.

A játékosok a stadion helyiségeit nem használhatják, otthonról érkeznek felszerelésben, a pályák mellett parkolnak, majd a foglalkozások végén azonnal hazautaznak. A labdarúgóknak minden reggel otthonról be kell jelenteniük a saját hőmérsékletüket, amit a pályán a foglalkozások megkezdése előtt újra ellenőriznek a klub munkatársai. Az edzések során az orvosi stáb tagjai folyamatosan figyelemmel kísérik a játékosok egészségi állapotát, és amennyiben szükséges azonnal reagálnak. – közölték a hivatalos honlapon.

A szakmai stáb tagjai és a játékosok kötelesek az edzés megkezdéséig maszkot viselni, és kötelesek használni a stadion több területére kihelyezett kézfertőtlenítőt.

A foglalkozások várhatóan június végéig tartanak, amikor ismét szünet következik, majd elkezdődik a felkészülés a 2020-21-es évre, ami várhatóan augusztus 15-én indul majd.

Az utánpótlás csapatok bajnokságai is befejeződtek így nem indokolt az edzések megkezdése – írja szintén a klub honlapja. A Gyirmót SE Győr vezetőségének korábbi határozata szerint, akkor lehet megkezdeni a csapat szintű edzéseket, amikor a gyerekeket visszaengedik az iskolába. Erre azonban a jelenlegi információk szerint idén június 15-ig már nem kerül sor.

https://www.facebook.com/gyirmotfcgyor/posts/3139629302755105
Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #Helyi sport | #labdarúgás |