Újra megtelt az Aqua Győrben, meghatóan ünnepelte a közönség Sebestyén Dalmát!

Petrov Iván
2023.12.18. 09:09

Zsúfolásig megtelt az Aqua Sportközpont a XVI. Győr Open Olimpiai kvalifikációs versenyen. 15 ország 92 egyesületéből több mint félezer, összesen 516 úszóversenyző érkezett városunkba, a létesítményben egy gombostűt nem lehetett leejteni.

Az esemény éremtáblázatán a hazai csapat, az UNI-Győri Úszó Sportegyesület végzett az élen: 23 arany, 18 ezüst és 20 bronzérem, azaz 61 medália került a győriek nyakába.

A találkozó rendkívül fontos volt nemcsak a hazai, de az európai úszósport számára is, hiszen a versenyen elért eredmények kvalifikációt érhettek a Párizsban rendezendő Olimpiai és Paralimpiai Játékok úszóversenyeire.

Az UNI-Győri Úszó SE rutinos szervezőgárdája nem először rendezett kvalifikációs versenyt, a december 13-16. között zajló esemény a tizenhatodik Open volt Győr városában.

A hazai eredmények közül kiemelkedett Sebestyén Dalma úszása, amit a helyi közönség és a klubtársak meghatottan percekig ünnepelhettek. 

A Széchenyi István Egyetem diákja, az UNI-GYÚSE sportolója 200 méteres női vegyesúszásban elért 2:10.87 másodperces időeredménye új egyéni csúcs, egyben sorozatban a harmadik olimpiai “A” szintje, a kiváló sportember Rió és Tokió után Párizsban is rajtkőre állhat majd kedvenc versenyszámában.

Dalma eredményén kívül a népes nézőközönség 2 paralimpiai és 3 további olimpiai “A” szintnek tapsolhatott.