Újra gólt szerzett az ETO saját nevelése

Fotó: eto.hu
Győr+
2022.09.21. 06:38

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata a megyei első osztályú Pécsvárad vendégeként lépett pályára, ahol magabiztos, négygólos győzelmet aratott. A gólszerzők között ott volt Kovács Krisztián is, aki hosszú idő után újra betalált.

A múlt szombati, legjobb 64 csapat között megrendezésre kerülő Pécsvárad-ETO MOL Magyar Kupa mérkőzésen már az első percekben sikerült megszerezni a vezetést, majd rövidesen megduplázni az előnyt, így végül a barátságtalan, esős idő ellenére megnyugtató, 4-0-s győzelemmel ért véget a találkozó, ezzel pedig bejutott az ETO a legjobb 32 csapat közé.

A negyedik gól a 70. percben született, Vincze beadására Kovács Krisztián érkezett és zavartalanul fejelt a hálóba, ezzel beállítva a végeredményt. Az ETO-ban nevelkedett játékos nagyon örül, hogy hosszú idő után ismét góllal segíthette a csapatot.

A Pécsvárad ellen mindenképpen szerettünk volna továbbjutni, mondhatom úgy is, ez kötelező feladat volt” – mondta Kovács Krisztián.  „A mérkőzésen azok a játékosok is szerepet kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak, szerintem mindenki nagyon jól állt a mérkőzéshez, talán ennek is köszönhető, hogy már korán megszereztük a vezetést, így pedig a folytatásban nyugodtabban játszhattunk. Régen sikerült utoljára gólt szereznem, úgyhogy nagyon örülök, hogy most újra eredményes tudtam lenni és ezzel is segíteni tudtam a csapatot, a gólom adott egy plusz pozitív töltetet is a győzelmen felül.

A hétfő esti sorsoláson kiderült, az ETO az NB I-es Kecskeméti Te csapatát fogadja majd, akik a Tiszakécskét legyőzve jutottak be a legjobb 32 csapat közé. Kovács nem számít könnyű mérkőzésre, de szeretné, ha a tavalyi évhez hasonlóan idén is sikerülne minél tovább menetelni a Kupában.

Láttuk, hogy az idei NB I-es bajnokság egyik újoncát, a Kecskemétet kaptuk a MOL Magyar Kupában, de szeretnénk a tavalyi évhez hasonlóan, idén is jó eredményeket elérni akár elsőosztályú csapatok ellen is, és minél tovább menetelni. Biztos nem lesz egyszerű mérkőzés, de mi mindent megteszünk a továbbjutás érdekében, jó meccsre számítok, izgatottan várjuk a következő fordulót. – zárta az ETO saját nevelésű labadrúgója.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #labdarúgás | #Magyar Kupa |