Újra elkészítik Verstappen 15 milliós Herendi vázáját

Győr+ Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
2023.07.24. 13:21

A Herendi Porcelánmanufaktúra újra elkészíti Max Verstappen számára a Forma–1-es Magyar Nagydíj győztesének járó trófeát, amelyet Lando Norris, a McLaren 2. helyen végzett pilótája a dobogón egy rossz mozdulat következtében összetört.

Az egyedi váza eszmei értéke 15 millió forint, hat hónapig, nagyjából harmincan készítettek. Norris a közösségi oldalán próbált magyarázkodni a balesetet követően.

,,Nem tudom, mi történt az eredményhirdetés közben a trófeával. Max biztos túl közel tette a dobogó széléhez és leesett – fogalmazott a McLaren brit versenyzője.

Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója jelentette be, hogy újra elkészítik a porcelánt.

„Nagyon nagy sajnálattal vettük tudomásul, hogy tegnap a gyönyörű herendi trófea, a kézzel készült műalkotás megsérült. Csaknem féléves munka eredménye, több mint harminc ember dolgozott rajta, és nagyon sajnáltuk, hogy ez lett a műalkotásunk sorsa. De úgy gondoljuk, mivel a Herendi Porcelánmanufaktúra az országimázs-építésben meghatározó szerepet betöltő vállalkozás, pótoljuk az első helyezettnek járó trófeát, és míg eldöntik a csapatok, hogy ki volt a hibás és ki nem, mi magunkra vállaljuk ennek az örömteli és egyben nehéz terhét” – mondta Simon Attila.

Kapcsolódó cikkeink:

Kapcsolódó témák: #Forma-1 |