Kajak-kenu

Újra egy hajóban Takács Kincső és Balla Virág

Fotó: kajakkenusport.hu
Szigeti Sándor
2022.05.08. 18:58

Újra egy hajóban evez a Balla-Takács duó. A decemberben az FTC-hez igazolt győrújbaráti kenus, Balla Virág, valamint a Graboplast Győri VSE-t erősítő Takács Kincső április közepe óta együtt folytatja a felkészülést. Két hét múlva világkupán állnak rajthoz.

Mindkét hölgy számára különös az idei év, hiszen hosszú évek után először fordult elő, hogy nem közösen kezdték el a tavaszi alapozást. Balla Virág tavaly decemberben váltott klubot, ahogy akkor fogalmazott, új lendületre volt szüksége, Takács Kincső maradt Győrben, azt azonban már kezdettől fogva eldöntötték a lányok, hogy továbbra is együtt versenyeznek.

Hamarosan pedig nekik is megkezdődik a versenyszezon, így ismét egy hajóba térdelt a kép kiváló sportoló:

Jó volt újra együtt evezni! Már az első alkalommal úgy éreztük, hogy megmaradt közöttünk a régi összhang és jól megy alattunk a hajó” – mondta a Győr+ Médiának Kincső. „Az egyik héten én utazom fel Virághoz Budapestre, a másik héten ő jön Győrbe, eddig zökkenőmentes a felkészülés” – tette hozzá.

Május 20-án kezdődik az idei első világkupa a csehországi Račicében, ahol válogatott kerettagként az egyéni számok mellett a hölgyek rajthoz állnak ötszáz méter párosban is.

„Nem tudjuk, hogy az olimpiai év után a riválisaink milyen formában lesznek, így számunkra is izgalmasnak ígérkezik a verseny. Ha vannak még hibák, jó lenne, ha ezek most jönnének elő, és nem valamikor később. Rá egy hétre már az első magyar válogatót rendezik, ahol szeretnénk jól szerepelni.” – a sportoló.

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu |