Újra bajnoki döntős lehet az ETO

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.05.16. 15:18

Fantasztikus siker előtt áll az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapata, hiszen egy lépésre van attól, hogy idén is bajnoki döntőt játszhasson.

Nagyon izgalmasan alakul a női élvonal küzdelme abból a szempontból, hogy az alapszakaszt követő rájátszásban – az egyik fél két győzelméig tart -, melyik csapatok léphet majd pályára az aranyéremért, és mely csapatok vívhatják majd a bronzcsatát. Egy fordulóval a befejezés előtt eldőlt, hogy a címvédő Ferencváros biztosan a finálé részvevője lesz, s az is bizonyos, hogy a Puskás Akadémia ott lesz a bronzéremért folytatott vetélkedésben. A másik két kiadó hely az ETO és az MTK között fog eldőlni, s legutóbb a győri együttes, a vetélytársa otthonában elért döntetlennel nagy lépést tett a döntő irányába. A két csapat jelenleg azonos pontszámmal áll a táblázaton, ám a zöld-fehérek gólkülönbsége lényegesen jobb, mint a vetélytársáé, ráadásul az utolsó kör párosítása is a győriek mellett szól, hiszen a záró fordulóban ETO-Szeged és FTC-MTK mérkőzést rendeznek. 

  1. Ferencváros           21 147-10 63
  2. ETO FC Győr          21  77-13  51
  3. MTK Budapest        21  60-17  51
  4. Puskás Akadémia   21  52-29  40
  5. Diósgyőri VTK        21  42-43  31
  6. Astra AHFC Üllő     21  30-44 26
  7. Haladás VSE          21 30-43  25
  8. Szeged                  21 35-58  24
  9. MOL Fehérvár        21 21-66  18
  10. Kelen Budapest      21 15-59  13
  11. Szekszárd              21 21-58  11
  12. Újpest FC              21 19-109  7

,,Talán már nem sokan emlékeznek rá, pedig nem is volt olyan régen, bő két esztendeje még az élvonalbeli női bajnokság utolsó helyén állt az ETO, s akkor kezdtük el összerakni a mostani csapat alapjait, amely megfelelő menedzseléssel, immáron odajutott, hogy a múlt szombati, fővárosi, MTK elleni rangadónkra, már komoly szurkolótábor kísérte el az együttest mondta Horváth Cs. Attila, az ETO FC női szakágvezetője. Persze ez az érdeklődés, szeretet, elsősorban a kimagasló eredményeinknek köszönhető. Tavaly, a kupagyőzelmünket és a bajnoki ezüstérmünket, voltak, akik kifutott eredménynek tartották, ám a tudatos építkezésünknek, szakmai munkánknak köszönhetően, idén megvédtük címünket a Magyar Kupában, a bajnoki döntőtől pedig igazából egy lépésre vagyunk. A csapat és a stáb remekül összekovácsolódott, folyamatosan fejlődünk, így most is  kiemelkedő eredményekkel köszönhetjük meg a klub és a támogatóink segítségét. A hasonló sikerek elérése érdekében, már a jövővel is foglalkoznunk kell, de természetesen a jelen a legfontosabb, nagyon készülünk a vasárnapi, hazai, Szeged elleni találkozónkra – sajnos az ukrán válogatott támadónk, Tamila Khimych súlyos térdsérülést szenvedett, így rá nem számíthatunk a továbbiakban -, ahol szurkolóink támogatásával, bebiztosíthatjuk helyünket az idei bajnoki döntőben is. Az pedig külön megtiszteltetés és motiváció számunkra, hogy a stadionban léphetünk pályára a férficsapat előtt, ráadásul a klub tripla jubileuma alkalmával, a bajnokainkat, legendáinkat is köszönthetjük a sikerünkkel! Minden szurkolót szeretettel várunk a vasárnapi focidélutánra, ahova a belépés ezúttal ingyenes lesz. 

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás |