Újabb sztárcsapatot fogad a SERCO UNI Győr

Győr+ Fotó: gyorikosar.hu
2023.11.29. 11:51

Szerdán este 18 órai kezdettel a nyolcszoros spanyol bajnok Perfumerias Avenida érkezik a győri egyetemi sportcsarnokba, a női kosárlabda Euroliga sorozatban.

A spanyol sztárcsapat jelenleg is vezeti hazája bajnokságát a Zaragoza előtt, míg Euroliga csoportjában a negyedik helyről várhatja a ma esti folytatást. A találkozó előtt a győriek vezetőedzőjét, Cziczás Lászlót, valamint Dombai Rékát és Bach Boglárkát kérdezték az esélyekről:

Cziczás László: „Nagyon nehéz mérkőzés kezdődik a spanyol bajnokság listavezetője ellen, tele rutinosabbnál rutinos spanyol válogatott játékosokkal. Eszméletlen produkcióra lesz szükség szerdán, ha egy jó mérkőzést szeretnénk játszani velük. Mi eléggé fáradtak vagyunk, nagyon hiányzik Kristine és Dorci is, nem tudjuk, ki fog pályára lépni közülük. Ugyanúgy készülünk belőlük, mint bármelyik másik csapatból, gyakorlatilag pihenőnap nélkül dolgoznak a lányok, edzenek becsülettel. Megpróbáljuk az Avenidát legyőzni, ez a cél. Azt, hogy mi fog kisülni belőle, és milyen rotációval tudunk operálni, azt majd meglátjuk.”

Dombai Réka: „Újra hazai pályán játszunk az Euroligában. Nehéz mérkőzés lesz a szerdai, de mi mindig győzni akarunk. A csapategység és szív visz minket előre. A szurkolóknak csak annyit üzennék: Gyertek sokan szurkolni nekünk és a buzdításotokkal húzzuk be az Avenida elleni mérkőzést.”

Bach Boglárka: „A tabella alapján az eddigi évekhez képest talán egy picit gyengébb Avenidát várunk szerdán az Egyetemi sportcsarnokba, de nekünk ezzel nem szabad foglalkozni, hiszen ettől még egy rendkívül erős együttes. Hazai pályán jó mérkőzéseket tudtunk játszani, a Bologna és a Landes ellen, illetve hosszabbításban közel voltunk a győzelemhez kétszer is. Most már hazai pályán szeretnénk behúzni a második sikert.”

Forrás: gyorikosar.hu

Kapcsolódó témák: #euroliga | #női kosárlabda | #SERCO UNI Győr |