Labdarúgás

Újabb két fiatal játékos az ETO-nál

Győr+
2021.02.12. 07:36

Az átigazolási időszak vége felé is tovább dolgozik a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapatának szakmai stábja és vezetősége a keret megerősítésén. Ezúttal a portugál sztárklub, a Benfica csapatától érkezett kölcsönbe az U19-es válogatott támadó, Molnár Rajmund, és korábbi kiváló ETO-játékos, Vincze Ottó fia, Vincze Ádám írt alá együtteshez.

A Benfica akadémiáján nevelkedő, U19-es válogatott, Molnár Rajmund fél évre csatlakozik a zöld-fehér csapathoz. Portugáliában a vírus miatt leállították az utánpótlás-bajnokságokat, így megegyezett a két egyesület a futballista játékjogán. A korábban az MTK és a Honvéd akadémiáján pallérozódó Molnár Rajmund csatárként és középpályásként is bevethető, így mindenképp segítségére lehet a csapatnak tavasszal.

Vecsésen születtem, így ott kezdtem el futballozni – kezdte Molnár Rajmund. „Először az MTK akadémiáján szerepeltem, majd a fejlődésem érdekében váltottam, így kerültem a Honvédhoz. Egy év alatt sikerült felépítenem magam, utána jött a válogatottság, majd a menedzseri megkeresés. Ezután jött szóba külföld, először a Fulhamnél vettem részt próbajátékon, ami sikeres volt ugyan, de nem tudtak megegyezni a Honvéddal. Majd a Benfica következett, ahol megfeleltem a próbajátékon és már másfél éve kint vagyok. Sajnos a koronavírus miatt már egy ideje nem játszottam bajnoki mérkőzést, ezért is gondolkodtunk egy kölcsönszerződésben. Úgy gondolom, jelenleg az ETO volt a legjobb választás, hiszen a másodosztály a fejlődésemet szolgálja. Igazából csatárként és középpályásként is bevethető vagyok, de kedvenc posztom a csatár mögött egy visszavont támadó. Itt tudom kihasználni leginkább az erősségeimet, kulcspasszokkal helyzetbe hozni a társakat, és irányítani a játékot. Mindenképp fel kell vennem az NB II ritmusát, mivel mégiscsak felnőtt futballról beszélünk, ezen kívül a fejjátékomon szeretnék fejleszteni.

Másik új igazolása a csapatnak, a korábbi ETO- és válogatott játékos, Vincze Ottó fia, Vincze Ádám, aki a Győri ETO-ban nevelkedett, majd a fővárosban előbb a Tabáni Spartacus, utána a Budaörs csapatában játszott, ahonnan Pápára került. Legutóbb az NB III-as Ménfőcsanak gárdáját erősítette. A húsz esztendős bal oldali védő tehát nem érkezik ismeretlen környezetbe, és bízik benne, hogy minél előbb a csapat hasznára tud lenni és sok időt tölthet a pályán zöld-fehérben.

Itt nevelkedtem az ETO-ban, ezért örülök, hogy felnőtt szinten is a csapat játékosa lehetek. – kezdte Vincze Ádám. „Innen Budaörsre kerültem, ahol a felnőtt csapatban be is tudtam mutatkozni, így az osztály légköre nem ismeretlen számomra. Ezután Pápára igazoltam, ahol sajnos egy sérülés közbejött. Legutóbb Ménfőcsanakon töltöttem el egy évet – nekik ezúton is köszönöm, hogy hozzájárultak a téli átigazolásomhoz -, és most pedig jött ez a lehetőség az ETO-nál. Balhátvéd poszton szeretnék bizonyítani a szakmai stábnak. Először is minél gyorsabban be akarok illeszkedni a csapatba, felvenni a ritmust, aztán ha megkapom a lehetőséget, élni szeretnék vele. Minél előbb rutint szeretnék szerezni az NB II-ben, fizikálisan előre lépni, ezáltal kamatoztatni a tudásomat, mind védekezésben, mind pedig a támadó játékban. – számolt be a két fiatal érkezéséről az eto.hu.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |