Újabb idegenben szerzett pontokkal gazdagodtak a győri kézisek

Győr+ Agrofeed ETO-UNI Győr
2022.10.29. 20:35

Kicsit lassabban indult be a játéka a csapatnak a szombati mérkőzésen, azonban folyamatosan növelték az előnyüket, így magabiztos győzelem lett a vége.

A mérkőzést a  Paár, Lang, Ásványi, Mátés, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte a csapat, a kapuban Vargával. Első találatukat Mátés szerezte, majd egy hazai gólt követően Varga ziccervédést mutatott be. Mindkét oldalon kemény védekezést mutattak be a csapatok, így tíz percet követően Lang találatával az eredményjelző továbbra is csak 2-2-es állást mutatott. Győri-Dani érkezett Sövegjártó helyére a tizedik percben támadásban is, azonban kettő perces kiállításával a mérkőzés során először emberhátrányba kerültek a győriek. Emberelőnyét gyorsan kihasználta a Szigetszentmiklós, azonban gyorsan válaszolni tudtak a vendégek, Ásványi szerzett gólt Mátés passzát követően (13. perc 3-3).  Lang labdaszerzésével a mérkőzés során először a győrieknél volt az előny a 15. perchez érve, majd újabb labdaszerzésüket követően Győri-Dani góljával már 4-6-os előnyben voltak. A jobb oldalra Pápai érkezett, aki egyből góllal indított, 18. perc 6-8. A huszadik perchez érkezve Paár is eredményes tudott lenni egy újabb Varga-védést követően. Lang második találatával továbbra is két góllal vezettek a vendégek, majd a frissen pályára lépő Rosta góljával már 9-12-es előnyben voltak. Érkezett is a hazaiak időkérése a 22. percben, de két kihagyott helyzetüket követően Paár találatával már négy góllal vezetett az Agrofeed ETO-UNI Győr (24. perc 9-13). Lang és Sövegjártó találataival hat gólosra duzzadt az előnyük, ekkor már közel hét perce nem tudott gólt szerezni a hazai csapat (28. perc 9-15). 10-15-ös állásnál Bencze József is idő kért a 29. percben, melyet követően gól már nem született egyik oldalon sem, így a félidei eredmény: 10-15.

A második játékrészre emberhátrányban léptek pályára a győriek, mert az első félidő végén rossz csere miatt kettőperces kiállítást kapott Goór. Paár kiállítása miatt néhány másodpercig kettős emberhátrányban játszottak, ez idő alatt Gaál, Lang, Mátés, Sövegjártó és Pápai léptek pályára támadásban. Egy technikai hiba után üres kapus gólt szerzett az ellenfél, így gyorsan 12-15-re zárkóztak fel. Ásványi harcolt ki büntetőt, melyet Mátés nem tudott értékesíteni, így a 39. percben 13-16-ra zárkózott az SZKSK. Szép összjátékot követően ismét Mátés passzából tudott gólt szerezni Ásványi, de a 42. perceben szerzett góljával az ellenfél 16-18-ra zárkózott fel, így a vezetőedző második időkérési lehetőségét is kihasználta. Lang góljával 16-19-es, majd Ásványi labdaszerzéséből Nagy gyors góljával már 16-20-as előnyben voltak a győriek. Varga fontos pillanatban tudott ziccert védeni, melyből újabb gyors gólt szerzett Sövegjártó (45. perc 16-21). 7-6 elleni játékkal próbálta meglepni a vendégeit a Szigetszentmiklós, azonban nem volt eredményes ez a próbálkozásuk és Ásványi tudott indulásból gyors gólt szerezni (47. perc 17-22). Három könnyű gólt szereztek a győriek a következő három percben, melyet megelégelt a hazai csapat és felhasználták második időkérési lehetőségüket az 53. percben (19-25). Újból 7-6 elleni játékkal próbálkoztak, azonban a labdát nem tudták megtartani, így Mátés szerezhette meg harmadik gólját. Az 56. percben már kilenc gólos előnyben volt az Agrofeed ETO-UNI Győr, Ásványi hatodik találatával (19-28). Az utolsó három percre időkérést követően Lukács is játéklehetőséget kapott, gólt azonban ezúttal nem szerzett. Utolsó találatát Rosta szerezte, így a végeredmény: 22 – 29.

Bencze József: A keddi Magyar Kupa mérkőzés után kicsit álmosan és enerváltan kezdtünk. A sok törlés és játékmegszakítás miatt nem tudtuk a saját ritmusunkat megfelelően játszani, de ezzel a nagyon jó hozzáállással is sikerült olyan fontos helyzetekben is gólokat szerezni és jó védekezést bemutatnunk, ami továbbvitte a csapatot a nehéz pillanatokon. Nagyon boldogok vagyunk, örülünk a győzelemnek. Megyünk tovább, már készülünk a pénteki Füred elleni mérkőzésre.”

Szigetszentmiklósi KSK – AGROFEED ETO-UNI Győr   22  –  29  /10-15/

Agrofeed ETO-UNI Győr: Pulai, VARGA (13 védés, 38%), Sokoray, GYŐRI-DANI 2, GOÓR , Lukács, LANG 8, ÁSVÁNYI 6, Nagy 2, Pápai 1, ROSTA 2, Sövegjártó 2, MÁTÉS 4, Paár 2, Gaál

Vezetőedző: Bencze József, edző: Kovácsovics László

Forrás: etokc.hu

Kapcsolódó témák: #Agrofeed ETO-UNI Győr | #kézilabda |