Újabb gyirmóti négyes, ezúttal a Dorog bánta

Archív fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.08.07. 20:21

A labdarúgó NB II 2. fordulójában az újonc Kazincbarcika elleni vereséggel rajtoló Dorog az első fordulóban parádézó Gyirmótot fogadta. A Gyirmót hamar vezetést szerzett, és már a félidőben háromgólos előnyben volt. A második játékrészben egy hazai és egy vendég találat alakította ki az 1–4-es végeredményt - adta hírül a Nemzeti Sport.

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ

DOROGI FC–GYIRMÓT FC GYŐR 1–4 (0–3)
Dorog
500 néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Márkus Péter)
DOROG: Borsos V. (Molnár Zs., a szünetben) – Szilágyi Sz. (Barna G., a szünetben), Berkó, Gyurácz, Papp M. – Rácz F. (Szerencsi, a szünetben), Tóth B., Lénárth, Albert Á. (Magyari, 68.), Szedlár – Paudits (Szalai J., 77.). Vezetőedző: Fenyvesi László

GYIRMÓT: Hársfalvi – Szegi (Major M., 69.), Csörgő V. (Hudák D., 83.), Hajdú, Helembai – Vass Á. (Polgár, 83.) – Medgyes S., Kovács M., Nagy P., Soltész (Herjeczki, 65.) – Pethő (Simon A., 65.). Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Tóth B. (80.), ill. Csörgő (5.), Nagy P. (20.), Helembai (45+1.), Herjeczki (76.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Gyors góllal indult a találkozó, hiszen a Gyirmót Csörgő Viktor fejesével már az ötödik percben megszerezte a vezetést. (0–1) Foghatták a fejüket a dorogiak, hiszen az első fordulóban a Barcika ellen is két fejesgólnak köszönhetően kaptak ki. A folytatásban nagyjából kirajzolódott az, hogy a két csapat különböző célokért küzd majd a bajnokság során. A Gyirmót irányította a játékot, míg a dorogiak erejéből csak erőtlen kontrákra futotta. A 20. percben érkezett a második vendég találat, Nagy Patrik egy remek kiugratást követően 12 méterről vette be a dorogi kaput. (0–2) A félidő végére is maradt még egy gól, egy szabadrúgást követően a Gyirmót balhátvédje, Helembai Márk bombázott 18 méterről a kapuba. (0–3)

A szünetben a Dorog kapust cserélt, Borsos Vilmos helyére Molnár Zsombor állt be, azonban a fiatal hálóőrnek sok védeni valója nem akadt a találkozón. A 76. percben Herjeczki Kristóf szólója végén ő sem tudta megakadályozni a gyirmótiak negyedik gólját. (0–4) Arról, hogy a Dorog is betaláljon Tóth Barnabás gondoskodott, aki a 80. percben egy 23 méteres lövéssel szerezte meg a hazaiak első bajnoki gólját az új idényben. (1–4) A folytatásban nem változott az eredmény, a találkozót a 91. percben Barna Gergő zúgó kapufája zárta le.

A percről-percre közvetítést a Nemzeti Sport és a Gyirmót FC weboldalain olvashatja.

Forrás: Nemzeti Sport

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #Helyi sport | #labdarúgás |