Újabb ETO-diadal: Szekszárdon is simán nyertek a győri lányok

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.03.20. 11:00

A Simple Női Liga 14. fordulójában 3-0-s győzelmet aratott az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata a Szekszárd otthonában. A győri csapat az első félidőben már vezetést szerzett, majd a második játékrészben újabb kélt gólt szerezve magabiztosan nyert.

Két meghatározó játékosát – Nagy F. és Kocsán – nélkülözve, rossz talajú pályán kezdte a mérkőzést a győri együttes, amelynek nem volt könnyű feladata a kapuja elé tömörülő hazai csapat ellen. A zöld-fehér fölény a 32. percben érett góllá, amikor Vida szép cselekkel húzott el a jobbszélen, beadását Khimych közelről lőtte a hálóba (1-0). A 34. percben Savanya szögletét Kovács L. kapásból bombázta a felső lécre. A 44. percben Süle 15 méteres lövését bravúrral védte a hazai kapus. A második félidőt nagyobb lendülettel kezdte az ETO. A 62. percben Kovács L. ívelt a védők mögé, Khimych pedig a kifutó kapust átemelve szerzett gólt (2-0). A 64. percben Cameron forgolódott a tizenhatoson belül, majd szépen helyezett a bal alsó sarokba (3-0). A végig nagy fölényben játszó ETO magabiztos győzelmet aratott a tíz emberre védekező hazai csapat ellen. 

,,Három pontért jöttünk, azt megszereztük! Hullámzó volt a játékunk, így az eredménnyel elégedettek lehetünk, bár néhány gól azért benne maradt a csapatban. Egy hét alatt három sikeres mérkőzésen vagyunk túl, amelyhez gratulálok a lányoknak” – mondta Dörnyei Balázs vezetőedző az eto.hu-nak.

Szekszárdi WFC – ETO FC Győr 0-3 (0-1)

Szekszárd, NB I-es női labdarúgó-mérkőzés. 100 néző. V.: Alafi.

Szekszárdi WFC: Janecz – Csóka (Nádudvari), Rozmis, Acsádi, Hiba, Katona (Kovács Zs.), Hortobágyi (Kágyi R.), Schell, Kiss G., Kágyi K. (Kövesdi), Ezer (Nagy-Cseke). Edző: Micskó Márk.

ETO FC Győr: Borok (Török, 75.p.) – Kaziupa, Kovács L., Savanya, Öreg (Németh L., 60.p), Herczeg (Kern, 69.p.), Süle (Sali, 69.p.), Khimych, Vida (Hollingsworth, 75.p) Siklér, Cameron. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Khimych (2), Cameron.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |