Győri Úszó SE

Újabb bajnoki cím: Szabó Szebasztián a világranglista élén

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Petrov Iván
2022.04.23. 09:21

Nagyszerűen szerepeltek a Győri Úszó SE versenyzői az országos bajnokság harmadik napján.

A legnagyobb sikert Szabó Szebasztián érte el, aki az ötven méteres férfi pillangóúszást meggyőző fölénnyel, az idei világranglista legjobb időeredményével nyerte meg az olimpiai bajnok Milák Kristóf előtt.

Sebestyén Dalma eredménye is megsüvegelendő, hiszen a 400 méteres női vegyesúszásban taktikus úszással, – fejben már a váltóra készülve – remek ezüstérmet nyert. Szintén értékes ezüstérmet nyert a 4×100 méteres férfi gyorsváltó, Giczi Mátyás, Andor Benedek, Pózvai Olivér és Szabó Szebasztián. Délelőtt ezt a váltót Krstulovic Vladimir is segítette.

A győri éremeső ezzel még nem ért véget, hiszen szoros versenyben ezüstérmet nyert a 4×100 méteres női gyorsváltó is, a Pózvai Kiara, Safrankó Sára, Jakabos Zsuzsanna és Sebestyén Dalma összeállításban. Délelőtt ezt a váltót Lakó Dorina és Zámbó Virág segítette döntőbe, akiknek szintén köszönet jár.

„Örülök az eredménynek, de még van mit javítani. A világbajnokságon ebben a számban nagyon komoly ellenfelek várnak rám, sokat kell még addig dolgozni és sokat kell versenyeznem. A legjobban a váltó eredménynek örülök, jó látni, hogy ilyen szépen fejlődnek velünk a fiatalok” – értékelt a döntő után Szabó Szebasztián.

Nagyon örülök hogy a betegség után ilyen terhelés mellett is helyt tudunk állni. Próbálunk segíteni a klubnak minden rajttal, minden számot komolyan kell venni, nagyon nagy a verseny, de azt gondolom büszkék lehetünk mi, győriek!” – mondta Sebestyén Dalma, aki az újabb érme után nyilatkozott.

“A” döntő

50m férfi pillangó
1. Szabó Szebasztián

400m női vegyes
2. Sebestyén Dalma
7. Nagy Anna Zsófia

200m női mell
5.Vass Brigitta
7.Megyesi Vanda

200m női gyors
7. Jakabos Zsuzsanna

4x100m férfi gyors
2. Giczi Mátyás – Andor Benedek – Pózvai Olivér – Szabó Szebasztián
(+Délelőtt Krstulovic Vladimir)

4x100m női gyors
2. Pózvai Kiara – Safrankó Sára – Jakabos Zsuzsanna – Sebestyén Dalma
(+ délelőtt Lakó Dorina, Zámbó Virág)

“B” döntő

50m férfi pillangó
1. Szentes Bence

200m férfi mell
6. Herman Szabó Péter

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #úszás |