A cél, hogy olimpikont adjon a klub a városnak

Új sportágakkal várja a fiatalokat a GYAC

Fotó: Marcali Gábor
Nagy Roland
2021.09.28. 15:11

Tizenhat hónap telt el azóta, hogy a klub evezős szakosztályának addigi vezetőjét, Papp Oszkárt választották a Győri Atlétika Club elnökévé. Ebben az időszakban komoly változások történtek az egyesület életében, és a koronavírus-járvány okozta nehézségekkel is meg kellett küzdeniük a sportolóknak, vezetőknek. A GYAC azonban nemcsak volt és van, hanem lesz is, az elnök elképzelései szerint a közeljövőben olimpikonokkal a soraiban.

„Megtiszteltetés, hogy engem választottak a nagy múltú egyesület élére. Akkor is azt fogalmaztam meg egyik legfőbb célomnak, amit a mai napig szem előtt tartok, hogy legyen GYAC-os olimpikonja a városnak, lehetőleg azok közül a fiatalok közül, akik nálunk nevelkedtek. Az ország legnagyobb utánpótlás-nevelő klubjai között vagyunk, de a felnőtt sportot is megerősítenénk annyira, hogy világversenyeken képviseljék kiválóságok a szakosztályainkat. Fontos mérföldkő ezen az úton, hogy tizenegy sportolónkkal tudtunk profi szerződést kötni, az olimpiai felkészülési programnak köszönhetően. Óriási eredmény, hogy bekerültünk a kiemelt vidéki egyesületek közé, ez pedig jelentős állami támogatással jár” – kezdi a megválasztása óta eltelt hónapok értékelését az elnök.

Papp Oszkár azt mondja, nem szeretnének letérni arról az útról sem, amit az evezősökkel ők már végigjártak, és szépen működik: az életpályamodell kialakítása, vagyis hogy ne menjenek el a GYAC-tól a tehetségek más klubokba, hanem maradjanak itt, hiszen kiváló egyetemen tanulhatnak, és a legprofibb körülmények között, felkészült szakemberek felügyelete mellett sportolhatnak. Az elnök az átalakult, és jelenleg vele együtt öttagú elnökséget is szeretné még két fővel bővíteni, természetesen ennek is megvan az oka.

„ Az elnökségnek továbbra is tagja a város egyik alpolgármestere, Szeles Szabolcs, akitől sok segítséget kap a klub. A Pro Urbe díjas judó-legenda, az óvodások sportját megalapozó Ukido megteremtője, Kovács János, a Bercsényi iskola igazgatója, Németh Zsolt, és a Széchenyi-egyetem dékánhelyettese, tanszékvezető docense, dr. Szakály Zsolt tapasztalata, szakértelme garancia a klub eredményes jövőjéhez. Szeretném, ha az általános iskolai sportot is képviselné egy elnökségi tag” – tette hozzá a Győri Atlétikai Club elnöke, aki a különböző szakosztályoknál sportolók létszámát is növelné, a jelenlegi hétszázról ezerkétszázra.

„A vírushelyzet és a korlátozások után sajnos csökkent a létszámunk, de dolgozunk azon, hogy gyerekeket toborozzunk. A hét szakosztály mellé felvettünk újakat, így az ökölvívás, a shotokan karate, és az e-sport is ott van már a GYAC palettáján, amelyre rövidesen a parasport is felkerül. A pandémia a költségvetésünkre is negatív hatással volt, de úgy takarékoskodtunk, hogy egyetlen edzőt sem kellett elküldenünk, senkinek se került emiatt veszélybe a munkája. Köszönettel tartozunk a városvezetésnek, dr. Dézsi Csaba András polgármesternek, hogy a nehéz helyzetben sem hagyták magára a GYAC-ot, és mindenben támogatják a munkánkat” – mondta Papp Oszkár

Sportágválasztó bajnokokkal
A GYAC sportágválasztó rendezvénnyel is várja a gyerekeket és szüleiket ősszel. Szeptember 25-én a Barátság Parkban mutatkoztak be az egyesület sportágai, október 9-én az Olimpiai Sportparkban pedig sztárokkal is találkozhatnak a toborzóra kilátogatók.
Érkezik majd az OSP-be az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Viktor, a többszörös Grand Slam-győztes teniszező Babos Tímea, a tokiói olimpikon atléták közül Kozák Luca, Gyurátz Réka és Halász Bence. Ott lesz e rendezvényen a korábbi ökölvívó Erdei Zsolt, az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz, a judós Tóth Krisztián, az olimpiai bajnok tornász Berki Krisztián, és a shotokan-világbajnok Kovácsné Tótfalusi Fanni.

Kapcsolódó témák: #atlétika | #GYAC | #sport |