Új klubrekord született a hétvégén

Győr+ gyorikosar.hu
2023.02.21. 11:25

Nem kevesebb, mint 143 ponttal szórta meg a PINKK Pécs együttesét a SERCO UNI Győr női kosárlabda-csapata a legutóbbi fordulóban, ami új pontrekord a klub történetében.

A SERCO UNI Győr 143–46-ra verte szombaton hazai pályán a PINKK Pécsi 424 gárdáját. Ennyi pontot korábban még sohasem szerzett az együttes, az eddigi rekord a 119 volt. Ezt 2006. december 17-én hozták össze, idegenben, a BEAC-Újbuda ellen. Akkor egyébként SEAT Foton Győr néven szerepelt a csapat, az edző pedig Gálos László volt.

A két meccs között van egy közös kapcsolódási pont: Fűzy-Antolovics Adél személye, aki a BEAC ellen játékosként, most pedig másodedzőként volt részese a rekordnak.

„Bevallom, nem nagyon emlékszem arra a mérkőzésre. Ennyi pontot dobni mindig jó, mert ez azt jelzi, hogy egy csapat végig koncentrál. Nem egyszerű, amikor már nagy a különbség, de a szombati találkozó kapcsán pont azért illeti nagy dicséret a lányokat, mert szinte megállás nélkül mentek előre, még akkor is, amikor már hetven-nyolcvan ponttal vezettek” – mondta Fűzy-Antolovics Adél, aki egyébként az egy meccsen szerzett legtöbb pont rekordját – 36 – tartja a győri klubtörténelemben.

Azt is meg kell említeni, hogy a magyar bajnokságban a legnagyobb győzelem rekordjától sem jártak messze a győri hölgyek. A 2008/09-es szezonban a Sopron 27-126-ra verte a Savaria Szombathely együttesét, azaz 99 pontos győzelmet szerzett.

Forrás: gyorikosar.hu