Győri labdarúgás

Új játékosokkal készülnek a rajtra

Fotó: gyirmotfc.hu
Nagy Roland
2021.07.03. 15:29

Az élvonalba jutott Gyirmót FC Győr, és az NB II.-es ETO FC Győr labdarúgócsapata is két hete kezdte el a felkészülést az első, illetve a másodosztályú bajnokság rajtjára. Csertői Aurél együttese a DVSC mögött a második helyen végzett a bajnokságban, így harcolta ki a feljutást.

„Sikeres év van mögöttünk, szeretnénk bizonyítani, hogy az élvonalban is stabil helyünk lehet, nem lesz könnyű dolgunk. Érkeztek, és még érkeznek új játékosok, kemény munka vár a keretre, összesen öt edzőmérkőzést terveztünk a rajt előtt. Az NB I.-ben természetesen jóval erősebb csapatokkal kell megküzdenünk, mint a másodosztályban, ehhez a feladathoz kell felnőni. Mindenki megkapja a lehetőséget arra, hogy bizonyítson az első osztályban. Nem volt bő keretünk, ezért a már meglévő futballistáink mellé igazolunk újakat” – mondta Csertői Aurél.

Eddig öt új játékos szerződtetését jelentette be a klub. Gyirmóton folytatja a Szombathelyi Haladástól érkező szélső Medgyes Zoltán, a Honvéd második csapatából igazolt belső védő, Csörgő Viktor, és a középpályás Kovács Dominik. A korábban a koszovói Superliga legjobbjának is megválasztott Florent Hasani szélső poszton jelenthet erősítést, míg a román Ene Cornel Alexandru játékára a védelem közepén számít a szakmai stáb.

A Gyirmót szombaton gálamérkőzésen lépett pályára Abdán, ahol 6–1-re nyert, majd vendégként az az orosz Orenburgot is legyőzte 2–1-re. Hazai pályán először július 3-án meccsel Csertői Aurél együttese, amely akkor a III-ker. TVE-t fogadja az Alcufer Stadionban.

„Az öthetes szünet hosszú volt, vártuk a felkészülés kezdetét, furcsa volt otthon lenni és egyénileg készülni, bár tavaly ezt a szituációt a vírushelyzet miatt már átéltük. Hat éve játszottam utoljára NB I.-ben, és minél közelebb kerülünk a rajthoz, annál jobban várom. Egyéni célokat most nem tűztem ki, csapatban tudok gondolkodni. Ha minél több meccset megnyerünk, akár bajnokok is lehetünk. A viccet félretéve, a bentmaradás a fő célunk” – mondta a Gyirmót csapatkapitánya, Nagy Patrik. A csapat július 31-én hazai pályán az MTK ellen kezdi a bajnokságot, majd idegenben a Kisvárda következik, a harmadik fordulóban pedig a MOL Fehérvárt fogadja a csapat.

Az ETO FC Győr öt felkészülési mérkőzésen lép pályára, mielőtt augusztus 1-jén megkezdi a másodosztályú bajnoki küzdelmeket. Az első meccset július 3-án játsszák a zöld-fehérek a szlovák Dukla Banksa Bystrica ellen, amit még négy találkozó követ: július 10-én az STK Samorin, 14-én a Vasas, 17-én az FK Pohronie lesz a győriek vendége, majd 24-én idegenben a Kisvárda elleni mérkőzéssel zárul az edzőmérkőzések sora. A bajnokság augusztus 1-jén indul.

A zöld-fehérek három új igazolásnál tartanak. A legutóbb Kazincbarcikán szereplő középpályás Toma György, a korábbi dorogi csatár Tony-Markos Kanalos, és a Nyíregyházáról érkező belső védő Fodor Ferenc kötelezte el magát az ETO-hoz.

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #WKW ETO FC |