GYAC - Tenisz

“Túlszárnyaltam az elvárásaimat”

Fotó: gyac.hu
Győr+
2020.03.02. 12:22

A célok eléréséről, és megnyugvásról is beszélt Balázs Attila, aki január óta 52 helyet javítva már a 79. a férfi tenisz-világranglistán. A hazai Szuperliga meccseken a GYAC színeiben szereplő teniszező régi álma vált azzal valóra, hogy Top100-as lett.

“Az volt az év eleji célom, hogy a legjobb száz közé jussak, és most biztosan megvan a főtábla a Roland Garroson és Wimbledonban. Mivel máris túlszárnyaltam az elvárásaimat, új célokat fogok kitűzni, de nem szeretnék nagy szavakkal és top ötvennel dobálózni, a reális az, hogy stabilizáljam a helyemet a legjobb százban” – nyilatkozta a Dél-Amerikából hazatért játékos. Balázs először a bangkoki történéseket elevenítette fel, ahol januárban megnyerte élete második challenger-viadalát. “Iszonyatos meleg volt, sorra dőltek ki olyan játékosok, akik nálam sokkal durvább fizikummal rendelkeznek. Tíz napon belül hét meccsem volt embert próbáló körülmények között, és azért nyertem, mert bírtam a megpróbáltatásokat” – mondta Balázs Attila, majd rátért a februári menetelésre:

“Dél-Amerikában négy versenyt terveztünk, úgy gondoltam, hogy az egyiken ki fog jönni a lépés. A mezőny sűrűségét jelzi, hogy a Buenos Aires-i selejtező első körében hat pontért és ezer dollárért csaptunk össze egy spanyollal, akivel két héttel később Rióban 180 pontért és nagyjából százezer dollárért ment a küzdelem.”

Balázs Attila februárban az argentínai Córdobában a nyolcaddöntőben, Buenos Airesben a selejtezőben, Rio de Janeiróban pedig az elődöntőben búcsúzott.

Az elmúlt 25 évben nem nagyon volt olyan nap, hogy ne hallottam volna a családtól, barátoktól vagy mástól a top százat. Most életem egyik legnagyobb kérdésére megvan a válasz, kissé megnyugodott a lelkem, de továbbra is elsősorban munkának élem meg a teniszt. Az emberek bekapcsolják a tévét, és látják, hogy milyen jó nekem a pályán, de az a 99 százalék, amit nem látnak, az nem olyan szórakoztató. Én nem szeretek annyira utazni, egyedül lenni, korábban sok fájdalmat okozott nekem a tenisz, de azért most megkönnyebbültem” – mondta Balázs Attila a gyac.hu hivatalos honlapnak.