Testépítés

Túl akar lépni saját árnyékán

Fotó: Vig Norbert
Nagy Roland
2020.08.25. 17:14

Bemutató edzést tartott Győrben a testépítő Deák István. A Csongrád-megyei sportoló korábban is többször edzett az egyik helyi teremben, akkor is amikor az Arnold Classic-ra készült. Ebben az évben ugyancsak komoly megmérettetések várnak rá, néhány hét múlva kezdődik a BodySport Kupa, majd az egyik nagy világszervezet vb-je.

„A testépítés világával 15 évesen ismerkedtem meg, most 28 éves vagyok. Saját hibáimból fakadóan nem tudtam eddig bejutni az igazi élmezőnybe, de ez idén már sikerülhet. Ehhez az kellett, hogy végre teljes mértékben edzőmre Vida Zoltánra hallgassak” – mondta Deák István, aki a közeljövőben a hazai BodySport Kupán indul októberben, amely NAC világszervezet világbajnokságára kvalifikál, ezt követően pedig a novemberi NAC Universe-részvétel és a lehető legjobb szereplés a célja.

Adottságaim által esélyem mind a két helyen megvan a jó helyezésre, már csak a „maxot” kell vinnem, ez most úgy érzem menni fog, mind lelkileg mind fizikálisan rendben vagyok. Azt amiben nagyon erős lehetek eddig még sajnos nem tudtam úgy megmutatni, ahogy szerettem volna. Teljes „beszáradva” az arányok, az izomzatom mélysége, a hasfalam és a oldalsó combom tud majd az erősségem lenni” – tette hozzá.

Fotó: Vig Norbert

Deák István korábban együtt versenyzett a győri Obertol Dáviddal, akivel a jó kapcsolat megmaradt, így Dávid gyakran látja vendégül barátját saját edzőtermében.

„István lehet a sportágban az év meglepetésembere. Nem csak a magyar mezőnyben, nemzetközi szinten is ott van a legjobbak között. Örülünk, hogy meglátogatott bennünket, ilyenkor a városban tölt 3-4 napot, és velünk edz, de tartott már itt motivációs előadást is. Sok sikert kívánunk neki a céljai eléréséhez” – mondta Obertol Dávid.


Galéria: Vig Norbert