Tripla jubileum az ETO-nál, cikksorozat indul a Győr+ Hetilapban

Pécskai István
2023.04.14. 06:20

Jubileumi esztendő az idei az ETO FC labdarúgócsapata számára, amely hatvan, negyven és tíz évvel ezelőtt is aranyérmes lett az élvonalban. Ebből az apropóból a Győr+ Média cikksorozatot indít, amelyben bemutatja az 1963-as, az 1983-as és a 2013-as felejthetetlen siker hőseit.

Bár a klub évek óta a másodosztályban szerepel, korábban évtizedeken át meghatározó szereplője, első számú vidéki csapata volt az élvonalnak. Összesen négy bajnoki címet és ugyanannyi Magyar Kupa-sikert ünnepelhetett. Sőt a nemzetközi porondon is felejthetetlen sikereket ért el, többek között elődöntős volt a Bajnokcsapatok Európa-kupájában (BEK), a mai Bajnokok Ligája jogelődjében.

Az 1963-as, 1983-as és 2013-as csapat tagjai elkalauzolnak minket a kulisszák mögé, olyan különleges történeteket mesélnek el, amelyekre minden ETO-szurkoló jó szívvel emlékezhet vissza.

Első cikkünk szereplője a klub egyik legnagyobb legendája, Szániel János, aki az 1963-as diadalnak játékosként, az 1983-as győzelemnek pedig klubelnökként volt a részese. A vele készült beszélgetést a Győr+ Hetilap legfrissebb számában olvashatják.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |