Tragikusan fiatalon halt meg a magyar focista Amerikában

Pécskai István Fotó: kisvardafc.hu
2024.01.26. 15:32

Fájdalmasan fiatalon, mindössze 34 évesen elhunyt a Kisvárda korábbi focistája, Tóth György. A korábbi balhátvéd tragikus hirtelenséggel hunyt el az Egyesült Államokbeli New Jersey-ben, ahol amatőr szinten még futballozott.

A labdarúgó 2011 és 2013 között szerepelt a Kisvárdában, tagja volt a 2012-ben és 2013-ban NB III-as bajnoki címet nyert csapatnak. 2013-ban bemutatkozott az NB II-es együttesben, majd utolsó magyarországi klubjába, Mosonmagyaróvárra igazolt.

Debreceni nevelésű futballistaként azt megelőzően játszott még Létavértesen, Nyíregyházán, Hajdúböszörményben és Balkányban is. Tagja volt az amatőr magyar válogatottnak, amely 2013-ban Európa-bajnoki bronzérmet szerzett Olaszországban Feczkó Tamás irányításával.

Tóth György emléke előtt külön tiszteleg a New Jersey-ben található Garfieldi Magyar Klub, amely január 27-én, szombaton, helyi idő szerint 14 órakor megemlékezést és adománygyűjtést tart. Az adományt azért gyűjtik, hogy a focista holttestét haza tudják szállítani, és családja jelenlétében kísérhessék utolsó útjára.

   

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem helyezünk el hirdetést

Kapcsolódó témák: #gyász | #halál | #labdarúgás |