Továbbra is nyeretlen a Gyirmót az NB II-ben

Pécskai István Fotó: Vig Norbert
2023.08.13. 19:27

A Budafok ellen az első győzelmére hajtott a 2023–24-es szezonban a Gyirmót az NB II-ben. A győri focicsapat hazai pályán, 726 néző előtt fogadta a budafokiakat, és küzdelmes meccset vívott, amely végül 1-1-re végződött.

Érdekesség, hogy a gyirmótiakat irányító Csizmadia Csaba korábban a Budafok vezetőedzője volt, sőt az NB I-be is feljutott, majd az élvonalban szerepelt a gárdával.

A meccset a vendégek kezdték jobban: a kilencedik percben előbb egy veszélyes támadást követően fejesből szereztek kis híján gólt, majd Merényi Ádám a balszélről befelé húzva lőtt kapufát. Ezután a gyirmótiak előtt adódott ígéretes lehetőség, de a játékvezető les miatt kifelé ítélt szabadrúgást.

A 28. percben ismét a kapufa mentette meg a Gyirmótot a bekapott góltól: Oláh Bálint találta telibe a lécet. A hazaiak aztán a 44. percben veszélyeztettek, de Medgyes Zoltán lövését védte Gundel-Takács Bence, a budafokiak kapusa.

A második félidőt remekül kezdte a Gyirmót: az 51. percben Soltész Dominik távolról gyönyörű gólt lőtt a bal alsóba (1-0)! Sajnos azonban nem sokáig tartott a gyirmótiak vezetése, az 58. percben egy szöglet után Oláh Bálint kotorta a hazaiak kapujába a labdát (1-1).

A hátralévő fél órában főleg a gyirmótiak dolgoztak ki lehetőségeket, a legvégén jártak a legközelebb a gólhoz, de nem tudtak betalálni, így maradt az 1-1-es végeredmény.

Sajnos a Gyirmót így továbbra is nyeretlen az új szezonban, három meccsen egy pontot szereztek a sárga-kékek.

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #NB II |