Továbbra is a feljutásért küzd a Gyirmót

Pécskai István Gyirmót FC
2022.12.19. 19:00

A 2022-es esztendő első felében még az élvonalban szerepelt a Gyirmót FC labdarúgócsapata, amely jelenleg már az NB II.-ben játszik, s az őszi szezon végeztével a hatodik helyen áll. Csertői Aurél vezetőedző együttese hatalmas harcot vívott a bennmaradásért az NB I. 2021–22-es idényében.

A gárdának egészen a szezon végéig volt esélye, hogy meghosszabbítsa az első osztályú tagságát, de a célkitűzést nem tudta elérni.

„Kevésen múlt, hogy nem maradtunk bent. Mindent megtettünk érte, de nem jártunk sikerrel. Megvoltak a lehetőségeink, hogy a bennmaradáshoz szükséges pontokat begyűjtsük, talán egy kis szerencse kellett volna” – magyarázta Csertői Aurél.

A szakember lapunknak elmondta, egyértelműen azzal a céllal vágtak neki a 2022–23-as NB II-es idénynek, hogy feljussanak az élvonalba. A jelenleg a második helyen álló Pécstől nyolc pont választja el a Gyirmótot.

„Az őszi szezon előtt kimondtuk, hogy szeretnénk visszakerülni az első osztályba. Három meghatározó játékosunk távozott a nyáron, őket igyekeztünk megfelelően pótolni. Elégedett voltam az átigazolásokkal. A megszerzett pontokat illetően viszont lehet hiányérzetünk. A játékunk a legtöbbször megfelelő volt, azonban nem voltunk elég hatékonyak a kapu előtt. Sérülések is hátráltattak bennünket, ezen a téren nem volt szerencsénk, de sajnos ez benne van a futballban. Amin a leginkább javítanunk kell, hogy a helyzeteinkkel jobban sáfárkodjunk az ellenfél kapuja előtt. Van potenciál a csapatunkban, hogy több gólt szerezzünk. Ha a hatékonyságunkon javítani tudunk, képesek leszünk a fejlődésre, s eredményesebben tudunk futballozni” – tette hozzá Csertői Aurél.

A tréner elmondta, a téli átigazolási szezonban is szeretnének erősíteni, s persze bíznak benne, hogy minél több szurkoló biztatja majd őket a hazai mérkőzéseiken.

„Nyílt sisakos játékot szeretnénk játszani hazai környezetben. Hálásak vagyunk a szurkolóinknak a biztatásért, számítunk a támogatásukra tavasszal is. Nincs már lehetőségünk a hibázásra, a lehető legtöbb pontot be kell gyűjtenünk. Nem tettünk le arról, hogy kivívjuk a feljutást” – fogalmazott Csertői Aurél.

A szakember arról is elmondta a véleményét, mennyire kiegyenlített a másodosztályú bajnokság mezőnye.

„Évről évre egyre csak erősödik az NB II. Ennek az az egyik fő oka, hogy a légiósok magas száma miatt a magyar játékosok gyakran kiszorulnak az NB I-ből, s így a másodosztályban futballoznak. Kiegyenlített a mezőny, nincs előre lefutott mérkőzés” – mondta Csertői Aurél.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |