Győri Atlétikai Club

Továbbképzésen jártak az edzők

Fotó: gyac.hu
Győr+
2019.11.24. 16:39

A Győri AC atlétika edzői az elmúlt hónapban két szakmai továbbképzésen is részt vettek. Kiss Dániel és Németh Gyöngyi dobóedzők súlylökő konferencián, Petrahn Barbara és Bogár Lilla sprint és ugró konferencián bővítette tudását.

Mindkét továbbképzésen több neves előadótól tanulhattak az edzők, ezek közül kiemelkedik Ivana Spanovic világ- és Európa-bajnok távolugró edzője, Goran Obradovic, valamint az amerikai Dan Pfaff, aki több olimpia-, világ- és Európa-bajnok atlétának az edzője volt. 

Az elmélet mellett gyakorlati oktatáson is részt vettünk, Yannick Tregaro kiváló svéd edző jóvoltából nyerhettünk betekintést, hogy a svéd ugróatléták milyen módszerekkel készülnek a versenyekre, valamint egy új mozgáselemző rendszert is megismerhettünk” – mondta Bogár Lilla utánpótlásedző.

A GYAC dobóedzői az elmúlt évek meghatározó nehézatlétái, David Storl és Tomas Walsh mesterétől tanulhattak. Sok új megközelítést láttunk és tapasztaltunk, abban is megerősítést nyertünk, hogy atlétáinkkal jó úton haladunk céljaik elérésében. Rendkívül hasznos volt a továbbképzés, új edzésmódszereket láttunk, melyeket a jövőben a szakosztály edzéseibe is szeretnénk beépíteni” – mondta Kiss Dániel.

„Atlétika-szakosztályunk szakmai fejlődése nagyon fontos, az edzők elé csak akkor tudok magas elvárásokat támasztani, ha megadom számukra a fejlődés lehetőségét is. Szeretném a kollégák tudását bővíteni nemcsak e két szakágban, de a hosszútávfutásban is. A jövőben igyekszem minél több továbbképzésre eljuttatni a szakosztály szakembereit, ezzel is segítve szakmai fejlődésüket” – mondta Petrahn Barbara, a GYAC klubmenedzsere, és az atlétika-szakosztály vezetője – olvasható a GYAC hivatalos honlapján.

Kapcsolódó témák: #GYAC |