További három évig Budapesten lesz a négyes döntő

MTI Fotó: Győr+ Média
2024.05.31. 17:47

További három évig, 2027-ig Budapest ad otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének. Az idei fináléban az Audi ETO KC szombaton játssza az első mérkőzését.

További három évig, 2027-ig Budapest ad otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének, jelentette be pénteken közösen az európai szövetség (EHF), az EHF marketingcége, a magyar szövetség (MKSZ) és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ).

A legrangosabb európai kupasorozat végjátékát tíz éve rendezik négyes döntős formátumban – vagyis az idei a tizedik torna -, 2021-ig a Papp László Budapest Sportaréna volt a helyszín, 2022 óta pedig az MVM Dome-ban lépnek pályára a csapatok.

“Újabb jelentős sportdiplomáciai siker, hogy az EHF ismét bizalmat szavazott Magyarországnak és a jövőben is Budapesten köszönthetjük a kontinens legjobb női kézilabdacsapatait! Ezek az eredmények mind megerősítenek bennünket abban, hogy a sportirányítás részéről érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk a sportdiplomáciánk erősítésére” – kommentálta a szerződéshosszabbítást Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár.