Úszó OB

Tovább robog a győri gyorsvonat: 4 érem a második napon

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Petrov Iván
2022.04.22. 06:32

Sikeres második napot tudhat maga mögött a Győri Úszó SE, a Debrecenben zajló úszó Országos Bajnokság második versenynapján is remekeltek városunk kiválóságai.

Szabó Szebasztián komoly skalpokat szerzett az 50 méteres férfi gyorsúszás fináléjában, Milák Kristóf és Németh Nándor előtt sikerült egyéni csúccsal, VB “A” szinttel országos bajnoki címet szereznie. Kis érdekesség, hogy ezzel ő a Győri Úszó SE harmadik versenyzője, aki feltörte a 22 másodperces álomhatárt a királyszámban. Az elmúlt évtizedben a magyar úszósportból textil dresszben erre mindezidáig kizárólag a Győri Úszó SE versenyzői voltak képesek. A győztes szokásához híven szerényen nyilatkozott történelmi eredményéről. “Elsősorban azokra a technikai elemekre próbáltam figyelni, amiket az edzői stábbal egyeztettünk, s bár ezt nem sikerült maradéktalanul teljesíteni, örülök az egyéni csúcsnak. A tegnapi 100 gyors után örülök, hogy ezúttal a pár tizedes különbség az én javamra döntött. Milák Kristóffal és Németh Nándorral nagyokat lehet versenyezni, nagyon örülök hogy ilyen riválisokkal mérhetem össze itthon is az erőmet” – fogalmazott a Győr+ Médiának a tehetséges sportoló.

Szebasztián egyébként nem sokkal az egyéni szám után bronzéremhez segítette a Győri Úszó SE 4×100 méteres férfi vegyes csapatát is.

(Albert Soma – Herman Szabó Péter – Szabó Szebasztián – Giczi Mátyás + délelőtt Andor Benedek)

Jakabos Zsuzsanna rendkívül szoros versenyben értékes egyéni bronzérmet szerzett, közvetlenül mögötte, egyetlen századdal maradt le klubtársa Sebestyén Dalma. Mindkét versenyző közvetlenül az Országos Bajnokság előtt napokat kellett, hogy kihagyjon betegség miatt, ennek fényében különösen értékes a két helyezés. A 200 pillangó egyéni számát követően Zsu és Dalma is remek úszással ezüstéremhez segítette a Győri Úszó SE 4×100 méteres női vegyes csapatát.

(Pózvai Kiara – Sebestyén Dalma – Jakabos Zsuzsanna – Safrankó Sára + délelőtt Megyesi Vanda-Zámbó Virág)

“A pillangót sokkal jobban éreztem, mint a gyorsúszást, de így is elmaradtam attól az eredménytől, amit két hete Csehországban úsztam délelőtt, a betegség sajnos nem múlt el nyomtalanul. Semmiképpen nem panaszkodom, mi minden helyzetből a legjobbat próbáljuk nyújtani, küzdünk akkor is amikor nehéz, nem adjuk fel. Büszke vagyok a váltóra, nagyon örülök, hogy 59,4-et sikerült úsznom a pillangó résztávon, ez mindenképpen biztató. Nagyon tetszik ahogy a fiatal úszóink kiegészítik a csapatot, jó érzés őket látni!” – árulta el portálunknak a versenyt követően Jakabos Zsu.

“Ilyen a sport! Tegnap az edzőim azt mondták, hogy ha egy századdal lassabb vagyok, akkor is ugyanilyen büszkék lettek volna rám, mert jó időt úsztam, az aranyérem csak egy hozadék volt, ha ma egy századdal gyorsabb vagyok, ketten állunk a dobogón Zsuval” – ezt már Sebestyén Dalma nyilatkozta. Hozzátette: “Nincs bennem hiányérzet, a betegség jelei ugyanúgy látszanak, hiszen a csehországi felkészülési versenyen ennél jobb időt tudtam teljesíteni, ugyanakkor ez nem kifogás: holnap újra verseny, mindent meg fogunk tenni a csapatért! Apropó csapat: nagyon örülök hogy sok fiatal utánpótlás úszónk már itt van a felnőtt Ob-n és segítenek nekünk a váltókban, nélkülük nehezebb lenne! Büszkék vagyunk rájuk!” – tette hozzá Dalma.

Petrov Árpád és Iván edzők így értékeltek: “Az élversenyzőknél a képlet viszonylag egyszerű: a verseny második napján már felszínre kerülnek azok az elemek, amiket a szezon további részében gyakorolni, tökéletesíteni kell, nagy öröm, hogy sem Dalma, sem Zsu nem kért könnyítést az őket hátráltató betegség ellenére, mindketten küzdeni akarnak a klubért, igazi harcosok. Külön említést érdemelnek a fiatalok, akiknek egy fantasztikus élmény, hogy ilyen klasszisokkal alkothatnak egy csapatot, minden nap tanulnak valamit, emellett nagyon büszkék vagyunk a hozzáállásukra, jó mentalitású társaság, szép jövővel.”

Részletes eredmények:

“A” döntő

200m női pillangó

3. Jakabos Zsuzsanna

4. Sebestyén Dalma

50m férfi gyors

1. Szabó Szebasztián

7. Szentes Bence

8. Giczi Mátyás

50m női gyors

7. Pózvai Kiara

8. Safrankó Sára

4x100m férfi vegyes

3. Albert Soma – Herman Szabó Péter – Szabó Szebasztián – Giczi Mátyás

(Délelőtt Andor Benedek)

4x100m női vegyes

2. Pózvai Kiara – Sebestyén Dalma – Jakabos Zsuzsanna – Safrankó Sára

(Délelőtt Megyesi Vanda, Zámbó Virág)

“B” döntő

100 m férfi hát

  1. Albert Soma

50m férfi gyors

  1. Andor Benedek

200 m férfi pillangó

6.Kochu Anton

7. Kennedy Valér Huba

Kapcsolódó témák: #úszás | #úszó ob |