Bajnokok Ligája

Tovább menetel a BL-ben a Győri Audi ETO KC

Fotó: Győri Audi ETO KC
Szigeti Sándor
2022.02.06. 17:27

A CSZKA Moszkva vendégeként lépett pályára vasárnap délután a Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC női kézilabda csapata.

Bár a két csapat legutóbbi, őszi mérkőzését magabiztosan nyerte a Győr idehaza (30-22), mégsem dőlhettek hátra Ambros Martín tanítványai, hiszen a legutóbbi moszkvai találkozón emlékezetes, 27-27-es döntetlen született.

A játék képe ezúttal is hasonló módon alakult: fej-fej mellett haladtak a küzdő felek. Az ETO először csak a 10. percben vezetett 4-3-ra. Egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, egymás után születtek a gólok mindkét oldalon. Ha valaki nem ismerné a győrieket, csak akkor lepődne meg, hogy az első játékrész utolsó percében azért csak kicsikartak a mieink egy soványka, két gólos előnyt Ryu révén, így ezzel vonulhattunk a szünetre (13-15.)

A szünet után Solberget Glauser váltotta a kapuban és mindjárt egy védéssel kezdett, Oftedal pedig nem hibázott elől, így a találkozó során először alakult ki három gólos különbség a két csapat között.

És a meccs innentől kezdve némiképp átalakult, hiszen 2-3 gólos győri vezetés mellett haladt tovább.

Az 53. percben Nze Minko vette be a moszkvaiak kapuját, 20-24-re módosítva ezzel az állást. Ezt követően azonban kisebb bizonytalanságok adottak a Győr játékában, így Ambros Martín az 55. percben időt kért.

Nze Minkót ez az időkérés egészen biztosan nem zökkentette ki, ugyanis ismét ő volt eredményes, méghozzá egy látványos kínai figurából (21-25). Két perc volt hátra, amikor az oroszok is időkéréssel próbálkoztak, de érdemben nem tudták csökkenteni a hátrányukat.

Sőt, Nze Minko kapott újabb légpasszt, és ezt is belőtte a francia kiválóság, eldöntve ezzel a találkozó kimenetelét, és beállítva egyúttal a végeredményt is. (23-27).

Az első félidő izgalmai után magabiztosan nyert a Győri Audi ETO KC, és ezzel továbbra is őrzi rekord ideje tartó veretlenségi sorozatát a Bajnokok Ligájában.

CSZKA Moszkva – Győri Audi ETO KC 23-27 (13-15)