Női labdarúgás

Tovább erősödhet az ETO női csapata

Fotó: ETO FC Hivatalos Facebook
Győr+
2022.07.03. 12:28

Fantasztikus évet produkált az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapata, amely sporttörténelmet írva, Magyar Kupa-győztes és bajnoki döntős lett az idei szezonban. Az együttes játékoskerete és szakmai stábja tovább erősödhet, így újabb eredményes esztendő várhat a zöld-fehérekre.

Július negyedikén kezdjük majd a felkészülést, de a lányok most is kaptak „házi feladatot”, így biztosan mindenki jó állapotban tér vissza a pihenőről.” – mondta Horváth Cs. Attila, az ETO FC női szakág vezetője.

Több játékos is pályára lépett a napokban a nemzeti válogatottjában, nekik természetesen majd kicsit később kezdődik a nyári munka. Lesznek változások a csapatban és az edzői stábban is, amely a vezetőség szerint újabb lendületet ad az együttes fejlődésének, és így az ETO továbbra is nagy célokért küzdhet, az immáron tizenkét csapatos bajnokságban, valamint a kupában.

– Többen is távoztak a gárdából, miként sikerül őket pótolni?
– Ha a tényeket nézzük, a távozók egy része, különböző okok miatt, már a számunkra remekül sikerült tavaszi idényben sem lépett pályára. Voltak, akiket mi nem marasztaltunk, és voltak, akik a több játéklehetőség reményében váltottak klubot. Szőcs, Tillinger, Fél Alexandra és a két ukrán lány helyzete speciális: Réka anyai örömök elé néz, Dóra súlyos sérülése miatt visszavonul, Alexandra a munkája mellett nem tudja vállalni az élsportot, légiósaink pedig haza térnek a BL-ben induló harkovi klubjukhoz. Rácz Zsófia játékosként és utánpótlás edzőként is óriási segítségünkre volt, de olyan ajánlatot kapott a szövetségtől, amelyet nem utasíthatott vissza. Továbbra is Győrőtt él, és az ETO kapui mindig nyitva állnak előtte.

– A csapat gerince viszont továbbra is adott…
– Úgy gondolom, értékeinket, a meghatározó játékosainkat, sikerült megtartanunk, hiszen a csapatkapitány Öreg Cintia, valamint Süle Dóra, Kovács Laura, Nagy Fanni, Németh Loretta, Fél Patrícia, Savanya Csilla, Vida Boglárka, Sali Rebeka, Borók Dorina, Nagy Kitti, és természetesen Tiffany Cameron, továbbra is ETO-játékos marad, s bízunk abban is, hogy a jelenleg sérült Gaál Rebeka és Szabó Szofi, néhány hónap múlva visszatérhet a pályára. Rajtuk kívül, jó néhány tehetséges akadémistánk is az élvonalbeli együttesnél kezdi el a felkészülést, olyanok, akik többek között tagjai voltak az u17-es bronzérmes gárdánknak.

– Lesznek teljesen új játékosok is keretben?
– Természetesen lesznek érkezőink is, három külföldi játékossal is tárgyalásban vagyunk, akik meghatározó egyéniségek hazájuk válogatottjában. Ezenkívül néhány olyan utánpótlás válogatottat is szeretnénk sorainkban látni, akik nálunk válhatnak igazából első osztályú labdarúgóvá. Az igazság az, hogy nagyon kicsi a merítési lehetőség a minőségi magyar női játékosok tekintetében. A lány akadémiák mindössze egy éve működnek, a támogatott külföldiek száma pedig limitált, így aztán szűk a hazai piac.

– A szakmai stábban is lesznek változások?
– A teljes női szakág szakmai munkájáért továbbra is Dörnyei Balázs a felelős, akinek a munkáját több kiváló régi és új edzői segíti majd, utóbbiakat szintén hamarosan bemutatjuk.

– Megfogalmazhatóak már az idei célok?
– Az idei kiemelkedő teljesítményünkkel, érezhetően, jelentősen megnőtt a presztízsünk, és ha már ezt rengeteg munkával kiharcoltuk, természetesen nem akarjuk lejjebb adni! A konkrét célt majd az edzőkkel, a játékosokkal közösen megfogalmazzuk, ám szerencsére a klub és a város vezetése, valamint a szponzoraink, a szurkolóink továbbra is mögöttünk vannak, így aztán nemcsak magunknak, de nekik is szeretnénk megint sok örömöt szerezni!

Forrás: ETO FC Facebook oldala

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #női labdarúgás |