Története során a tizedik döntőbe jutását ünnepelheti a Győr

Venesz Klaudia
2024.06.01. 19:03

A Kézilabda Bajnokok Ligájában, drámai végjátékban győzte le a Győri Audi ETO KC a dán Team Esbjerg csapatát. A neheze még csak most jön: a vasárnapi fináléban dől el a kupa sorsa.

Az első félidőben az ETO erős védekezéssel húzott el és 4-5 gólos előnnyel tudta tartani a meccset. A magyar csapat fala áttörhetetlennek tűnt és 9:13-as vezetéssel jött le a pályáról 30 perc után.

A második játékrészben az Esbjerg csapata felszívta magát és 1-2 gólos különbségre dolgozta le a hátrányát. Az együttesek az utolsó percig küzdöttek, végül a Győrnek sikerült kiharcolni a fináléba jutást.

Az aranymérkőzést a Bietigheim csapatával vívják lányaink vasárnap 18 órakor az MVM Dome-ban.

„Az életben vannak olyan hibák, amelyeket úgy elkövetünk, ahogy előtte semmit. … Azt gondolom, hogy nagyon jól tudtuk kontrollálni a mérkőzés utolsó 20 percét, talán azt is mondhatom, hogy ez az utolsó 20 perc izgalmas volt ugyan, de az én irányításom alatt a legjobb 20 perce volt a csapatnak” – mondta el a mérkőzés utáni interjúban Per Johansson, az Győri Audi ETO KC vezető edzője.

Sandra Toft a meccs végére megkönnyebbült és boldogan várja a holnapi döntőt. „Álomszerű volt egy ilyen védelem mögött védekezni. Folyamatosan küzdöttek, harcoltak és nagyon megkönnyítették a dolgomat, sokkal könnyebb volt így kapuban állni” – ismerte el a hálóőr csapattársai masszív játékát. A felkészülés közben, a videóelemzéseknél Reistadra és Nora Mörkre figyelt a legjobban, de nem tudtak neki meglepetést okozni. „Úgy vélem, hogy az elhivatottságot, az odaadást emelném ki. Habár fáradtak voltak a lányok, végig hajtottak, voltak hullámvölgyek a mostani idényben. Most viszont nem elbuktunk, hanem felemelkedtünk” – fogalmazott Toft.

A Győr+ Média munkatársának, Nagy Rolandnak adott interjút Lukács-Nagy Viktória:

A győri szurkolói teraszon is figyelemmel kísérhették a mérkőzést azok, akik nem riadtak vissza egy kis esőtől.

Fotók: MekliZ Fotóstúdió

Galériába gyűjtöttük a délután legjobb pillanatait is:

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #Final Four | #Győri Audi ETO KC | #sport |