Történelmet írt és ismét Magyar Kupa-győztes az ETO!

MTI / Győr+ Fotó: MTI/Illyés Tibor
2023.04.26. 21:39

Az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapata szerdán este az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lépett pályára a női Magyar Kupáért a Puskás Akadémia ellen.

Több helyzete volt a mieinknek az első félidőben, a 43. percben mégis a Puskás Akadémia szerzett vezetést: Nagy Lili ívelt be szögletet a jobb oldalról, a felugró Kovács Aida pedig úgy fejelt a kapuba, hogy a labda a felső lécről pattant a gólvonal mögé.

A szünet után gyorsan, a 49. percben egyenlített az ETO Tamila Himics révén, aki szépen vette le a jobbról érkező labdát és higgadtan továbbított a kapuba.

A helyzet a hajrában változott meg alapvetően. A 83. percben Süle Dóra lépett ki jó ütemben és egy elhúzós csel után a kapuba passzolt, majd a 86.-ban bal oldali szabadrúgást követően Kocsán Petra csúsztatott pontosan. Az utolsó percekben már igazi győri örömfocit láthatott a közönség! Maradt még gól a ráadásra is, Tiffany Cameron verte meg a védőjét a jobb oldalon, kapura tört és a rövid sarokba lőtt a 92. percben.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az ETO a tavalyi győzelem előtt egyszer, 2017-ben jutott a fináléba, de akkor ezüstérmes lett. Egy éve a Haladás-Viktória csapatát múlta felül a fináléban, most pedig az elődöntőben búcsúztatta a szombathelyi együttest. A Puskás Akadémia először menetelt a sorozat utolsó mérkőzéséig, az elődöntőben az FTC-n jutott túl tizenegyesekkel.

ETO FC Győr – Puskás Akadémia FC 4-1 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Stadion. Simple Női Kupa döntő. V.: Urbán (Gavalla-Kulcsár, Majorné).

ETO FC Győr: Borók – Kaziupa, Savanya, Vida (Kovács L.), Herczeg, Németh L. (Kocsán 60’), Nagy F., Süle, Khimych, Cameron, Öreg. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Puskás Akadémia: Dannback – Palakovics, Bokor, Szemán-Tóth, Tamók (Németh 46’), Diószegi, Kovács E., Szarvas (Harmat 55’), Kovács A., Sinka, Nagy L (Tavares). Vezetőedző: Halászi Kinga Tamara.

Gsz.: Khimych, Süle, Kocsán, Cameron, ill. Kovács.

Süle Dóra (ETO FC): „Az első félidőben még nem tudtuk a saját játékunkat játszani, aztán a félidőben átbeszéltük az öltözőben dolgokat, és igazi ETO-szívvel jöttünk ki újra a pályára, ennek köszönhető az újabb kupagyőzelem! Nincs azonban idő hosszas ünneplésre, mostantól már a magyar bajnoki cím elhódítására koncentrálunk!”

Dörnyei Balázs (az ETO FC vezetőedzője): „Nagyon nehéz meccs volt, a nyolc kupagyőzelmem közül ez volt a legnehezebb. Az első félidőben sem volt nagy gond a játékunkkal, de amit az utolsó tíz percben műveltünk, az egészen elképesztő! Azt lehetett látni, hogy a Puskás nem véletlenül verte meg a Ferencvárost az elődöntőben, annál értékesebb ez a mostani siker! Ünneplés legfeljebb hazafelé a buszon lesz, mert már készülünk a szombati bajnoki meccsre, amelyet szintén a Puskás ellen játszunk.”

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás | #sport |