Történelmet írnak a magyar sárkányhajósok Csehországban

Venesz Klaudia Fotó: Facebook/Magyar Sárkányhajó Szövetség
2024.07.07. 17:03

Racice ad otthont július 4. és 7. között a 15. EBDF Sárkányhajó Európa-bajnokságnak, amelyen a magyar színeket a Rába Sárkányhajó Club tagjai is képviselik.

Ahogyan arról már szombaton hírt adtunk, a Magyar Sárkányhajó Szövetség küldöttei a 2000 méteres számokat és éremesőt követően kerültek a tabella élére. A versenyszámok vasárnap folytatódtak, újabb zajos sikert értek el.
Míg szombaton még forróságban szálltak csónakba a csapatok, a harmadik napra tíz-tizenöt fokkal esett vissza a hőmérséklet – ezt Czifrik Balázstól, a győri küldöttség egyik tagjától tudjuk. „A győri legénység 50-60 fős. A Premire, U18, U24 kategóriákban szinte csak a Rába Dragon csapata érintett, Senior C-ben 2 fő indul” – árulta el Balázs, aki a Senior A-ban versenyez.

Az eredményekről a Magyar Sárkányhajó Szövetség számolt be közösségi oldalán.

„A 200 m-es versenynapon is sikerült minden korosztályban eredményesen szerepelni. Senior legénységeink 4 első, 3 második, 1 negyedik; Premierjeink 3 második; U18, U24-es egységeink 4 első, 1 harmadik helyezést szereztek. A válogatott erejét mutatja, hogy az erős mezőnyben ismételten megállta a helyét annak ellenére, hogy a 200 méter nem a legeredményesebb versenyszáma a magyar sárkányhajósoknak.”

A három napot követően elégedettek vagyunk a magyar válogatott teljesítményével, hiszen folyamatosan történelmet írunk. Harmadik napja vezetjük az éremtáblázatot, amit csak akkor tud egy nemzet teljesíteni, ha minden korosztályban, minden távon egyaránt eredményes. Az eddig megszerzett 25 arany, 12 ezüst, 3 bronz, bizonyítja a magyar sárkányhajósport erejét”, nyilatkozta a szövetség elnöke Járosi Péter.

Korábban írtuk a témában: