Magyar Mesterfokú Tornászbajnokság

Tornászok népesítik be az OSP-ét

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2019.10.26. 08:37

Az ünnepélyes megnyitóval elkezdődött Győrben, az Olimpiai Sportparkban a Magyar Mesterfokú Tornászbajnokság mezőnye. A vasárnapig tartó rangos versenynek már évek óta a város ad otthon, korábban az Audi Aréna volt a helyszín.

A közönség ezúttal is láthatja a legjobb magyar tornászokat, olimpikonokat és a legutóbbi világbajnokság résztvevőit, köztük a GYAC versenyzőit. Pénteken délelőtt a fiú utánpótlás versenyek, délután pedig a felnőtt női és férfi, illetve fiú kadét mesterfokú bajnokság megmérettetései várták a nézőket. Október 26-án és 27-én, szombaton és vasárnap 11 órától a szerenkénti döntők következnek a programban. A belépés ingyenes.

Berki Krisztián és Radnóti Ákos

Győr büszke arra, hogy idén nyáron Győr adott otthont az első junior torna világbajnokságnak, mutatott rá megnyitóbeszédében Radnóti Ákos önkormányzati képviselő.

„A tornasport is fontos szerepet tölt be városunkban, és örülök annak, hogy együttműködve a szövetséggel, a támogatókkal, olyan versenyt rendeztünk, amelyről mindenki elismeréssel beszél. A Mesterfokú bajnokság mezőnye már jól ismeri az Olimpiai Sportparkot, hiszen ennek a viadalnak az Audi Aréna mellett már ez a létesítmény is otthont adott az előző években. Biztos vagyok benne, hogy színvonalas versenyt láthatnak a nézők ismét” – zárta Radnóti Ákos.

Eredmények, férfi csapatbajnokság

    1. BHSE (Földes Márton, Kiss Balázs, Csorvási Soma, Vecsernyés Dávid, Jamie Lewis) – Edzők: Fazakas Csaba, Kelemen Zoltán – 462.050
    2. FTC-Telekom – 444.700
    3. Győri AC – 396.350

Eredmények, Férfi Mesterfokú Bajnokság, egyéni összetett:

    1. Mészáros Krisztofer (Győri AC) – 79.200 Edző: Szűcs Róbert
    2. Tomcsányi Benedek (Győri AC) – 77.700
    3. Csorvási Soma (BHSE) – 76.900

Eredmények, Női Szuper CSB

    1. Postás SE „A” (Bácskay Csenge, Székely Zója, Al-Salty Dália, Péter Sára, Angelina Radivilova) – edzők: Osztie Géza, Gondos-Arató Orsolya, Paizs Rita, Draskóczy Imre, Kelemen Márta, Pózna Előd) – 305.100 pont
    2. Dunaferr SE – 298.200
    3. MTK – Budapest – 294.200

Eredmények, Női Mesterfokú Bajnokság, egyéni összetett:

    1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) – 54.100 Edző: Trenka János
    2. Böczögő Dorina (MTK-Budapest) – 50.500
    3. Makra Noémi (TC Békéscsaba) – 50.400


Eredmények: matsz.hu

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #Olimpiai Sportpark | #torna |