Torna: Kialakult a magyar olimpiai keret

Győr+ Fotó: Facebook/GYAC
2024.07.02. 19:20

Kialakult a tornászok olimpiai kerete. Eldőlt ugyanis, hogy a nőknél az országnak járó kvótát Kovács Zsófia érdemelte ki.

Az indulási jogért megalkotott válogatási elv úgy szólt, hogy a bukaresti RomGym Trophy-n felemáskorláton az a tornász szerzi meg a kvótát, aki a versenynapokon (a selejtezőn vagy a döntőben) a magasabb pontszámot éri el. Az Európa-bajnok Kovács Zsófia elsőszámú tartalékként várta a finálés napot, majd portugál vetélytársa visszalépése után 14.200 ponttal zárt. A selejtezőben Székely Zója 14.050-nel végzett.

A szabályoknak megfelelően, Draskóczy Imre szövetségi kapitány a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöksége elé terjesztette a hivatalos javaslatát, a grémium pedig bejelentette: a RomGym Trophy versenyen elért eredmény és a szövetségi kapitány javaslata alapján a sérüléséből felépült Kovács Zsófia indulhat a párizsi ötkarikás játékokon. A dunaújvárosiak Európa-bajnok tornásza Rió és Tokió után a harmadik olimpiájára készülhet.

Ebben a sportágban a nőknél Bácskay Csenge, Czifra Bettina Lili és Kovács Zsófia, a férfiaknál pedig Mészáros Krisztofer képviselheti a magyar színeket Párizsban.

Forrás: Magyar Torna Szövetség