Rekord: több százan eveztek le a Mosoni-Dunán Győrig

Szigeti Sándor Fotó: MKKSZ
2023.04.24. 19:21

Mosonmagyaróvártól Győrig több mint 400 kajakos, kenus és SUP-os teljesítette a szombati 2023-as Mosoni-Duna túraversenyt. Minden várakozást fölülmúlt az indulók száma.

„250 versenyző és több mint 150 hobbikajakos-, kenus-, illetve SUP-os vett részt az eseményen, ekkora létszámra korábban nem volt példa, ez új rekord a Mosoni-Duna túraverseny történetében” – mondta el a Győr Médiának a Graboplast Győri VSE kajak-kenu szakosztályának elnöke.

Délelőtt fél tízkor volt az extrém-, vagyis 75 kilométeres táv rajtja Mosonmagyaróváron, majd következtek sorban a közelebbi beszállópontok: lefelé haladva a folyó mentén Kimlén, Dunaszegen és nem utolsó sorban Győrzámolyon.

Fotó: MKKSZ

„Az első versenyzők fél kettő után eveztek be a győri Aranypart I.-en kialakított célhoz, fél hatra pedig az összes nevező sikeresen beért. Nagy örömünkre mindenki szintidőn belül teljesítette a távot, így minden induló átvehette a túra 2023-as emlékérmét” – tette hozzá Weisz Róbert.

A győri versenyzők közül Kolozsvári Brúnó ifjúsági világbajnok kenus is hajóba szállt, de a résztvevők között ott volt az ötszörös világbajnok, Barcelonában olimpiai ezüstérmet szerző Fidel László is.

Fotó: MKKSZ

„Nagy köszönet illeti a mosonmagyaróvári, a kimlei, a dunaszegi és a győrzámolyi szervezőket is, akikkel kiválóan együtt tudtunk dolgozni. Napsütéses, szép időben mindenféle rendkívüli esemény nélkül sikerült megrendezni ezt a komoly létszámú túraversenyt” – emelte ki Weisz Róbert.

Fotó: MKKSZ

A mostani vizes happening a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Hazai Vizeken elnevezésű rendezvénysorozatának idei első állomása volt. A megmérettetés június 3-án a Dunakanyarban, a Dunakeszi futammal folytatódik.

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu |