Több ezer kajakost várnak a hétvégén Győrbe

Szigeti Sándor Fotó: Kajak-Kenu Győr
2024.05.15. 18:55

Május 17 és 19 között Győrben rendezik a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságot, valamint a Graboplast Masters és Para Kajak-Kenu és SUP Maraton Magyar Bajnokságot.

A két eseményre 91 egyesületből nem kevesebb mint 2400 sportolót várnak. A versenyek helyszíne a Mosoni Duna, a Révfalusi hídtól a Csóka sziget feletti részig, illetve a győri holtág. A rajt és a cél az Aranypart I, illetve az Aranypart II szabadstrandnál lesz.

„A Kadler Gusztáv Kajak-kenu Maraton Magyar Bajnokság pénteken 10.30-kor startol el a felnőtt egyes versenyszámokkal, majd kora délután az ifjúsági versenyszámok következnek. Szombaton a páros versenyekkel folytatódik a bajnokság. Az utolsó rajt vasárnap délután fél ötkor, a verseny zárás öt óra tájban várható” – mondta el kérdésünkre Weisz Róbert, a Graboplast Győri VSE társelnöke.

A maraton országos bajnokságon indulási jogot lehet szerezni az Európa-bajnokságra, és az itteni eredmény beszámít a világbajnoki kvalifikációba is, ezért valamennyi élmenő győri maraton kajakos vízre száll: többek között Czéllai-Vörös Zsófiának, Boros Adriánnak, Erdélyi Tamásnak és Kolozsvári Brúnónak szurkolhatunk.

A Graboplast Masters és Para Kajak-Kenu és SUP Maraton Magyar Bajnokság eseményei szombaton délelőtt kezdődnek a holtágban és az Aranypart II-n, több mint kétszáz nevezővel és vasárnap délután zárulnak.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a versenyek miatt ezen a hétvégén a szokásosnál is jóval többen lesznek a Mosoni-Duna győri szakaszán, ezért mindenkit arra kérnek, hogy fokozott óvatossággal közlekedjen az érintett folyószakaszokon.

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu |