Több brazil játékos is a légkondicionált stadionok miatt betegedett meg

Győr+ Depositphotos.com
2022.11.29. 21:25

Antony, a Manchester United támadója állítja, a katari vb-stadionokban működő légkondi miatt betegedett meg több társával együtt. - írja az m4sport.hu

A világbajnokságok történetének első pont nélkül búcsúzó házigazdája a tornára több stadionját is légkondicionáltra építette meg, hogy a meleg hőmérséklet ne okozzon problémát a játékosoknak. A klíma a pályán és a lelátón is hűti a levegőt.

Antony állítja, a körülmények miatt betegedett le és kellett kihagynia a brazil válogatott több edzését is: rossz közérzetre, torokfájásra panaszkodott. A brazil ESPN-nek nyilatkozva azt mondta: a légkondicionált stadionok miatt.

„Nem csak én, több csapattársam is köhög, küzd torokfájással. Örülök, hogy a csapat tagja lehetek, de a betegség megnehezíti a dolgom. Így vagy úgy, de rendelkezésre állok” – nyilatkozta.

Brazília Szerbia (2-0) és Svájc (1-0) legyőzésével indította a vb-t, így már két forduló után bebiztosította nyolcaddöntős szereplését. Sőt, nemhogy gólt nem kaptak még, de kaput eltaláló lövést sem engedtek az ellenfeleknek. Antony mindkét meccsen csereként, a hajrára állt be.

A tornafavorit brazilok a harmadik körben Kamerun ellen lépnek pályára, pénteken.

Forrás: m4sport.hu
Fotó: Depositphotos