Labdarúgó NB II

A listavezető ellen támadt fel az ETO

Fotó: Győre Márk
MTI
2019.11.27. 20:37

A WKW ETO FC Győr hét mérkőzés óta nem tudott győzni, szerda este viszont a listavezető MTK ellen támadt fel, s Szánthó Regő parádés találatával győzött. A mérkőzés hatalmas küzdelmet hozott, a zöld-fehérek sokat köszönhetnek kapusuknak, Horváth Tamásnak is.

Óvatosan kezdték a rangadót a a csapatok, nem érződött a játékban a 13 pont különbség, az MTK 15 mérkőzés óta veretlen sorozatot produkálva a bajnokságot vezetve érkezett Győrbe.

Jól védekeztek a győriek, és lassították az MTK-s próbálkozásokat, a szemerkélő esőben távoli lövésekkel próbálkoztak a kék fehérek, azonban Horváth mindegyik lövést megfogta. 

Váratlanul megszerezte a vezetést az ETO! A 25. percben Kovács tálalt a kissé őrizetlenül hagyott Szánthó felé, aki ütemtelenül kapásból ellőve a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). 

Magasabb sebességre kapcsolt az ellenfél a gól után, azonban továbbra is jól működött a győri védelem, Horváth Tamás többször is bravúrral védett.

Győre Márk fotói

A második félidőben beszorult az ETO a kezdés után, sorra jöttek az MTK-s támadások, azonban hatalmas szívvel és küzdelemmel mindig megakadályozták a zöld-fehérel a nagyobb helyzet kialakulását, vagy éppen a győri kapus volt a helyén volt.

Enyhült a nyomás a félidő derekára, több győri akciónak is örülhettek a szuurkolók, de sajnos a befejezések nem sikerültek.

A hajrá izgalmasra sikeredett, mellette nem kímélték a játékosok sem egymást, sem magukat, így meglehetősen kemény, küzdelmes lett a meccs vége. Mindkét csapat előtt megvolt a lehetőség a gólszerzésre, de kimaradtak a helyzetek.

Kártyás Gergő fotói

Az MTK mindent megpróbált az egyenlítésért, legnagyobb helyzetük is kimaradt, beadás után nagy erejű közeli fejes érkezett a győri kapu felé, azonban Horváth T. óriási bravúrral védett. A végső sípszóig már nem változott az eredmény, az ETO hatalmas küzdelemben 1-0-ra megverte az MTK-t.

A mai siker szinte hat pontot ért, mivel csak a Budafoknak sikerült nyerni, a tabella eleje állók mind vereséget szenvedett. Az ETO a Merkantil Bank Liga hatodik helyére lépett.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |