Tizenöt bajnoki cím az UNI-GYÚSE mérlege

Győr+ Fotó: GYÚSE
2023.12.04. 13:02

November 29. és december 2. között rendezték meg Szegeden az úszók II. Utánpótlás Rövidpályás Országos Bajnokságát. A versenyen több mint félszáz egyesület 517 versenyzője ugrott medencébe, természetesen a győriek is harcba szálltak az érmekért.

Ahogy már az elmúlt 10 évben megszokhattuk, újfent kiválóan vizsgázott csapatként az UNI-Győri Úszó SE.  Az erős mezőnyben 38 érmet gyűjtöttek össze, köztük 15 arany, 15 ezüst és 8 bronzérmet, amivel az éremtábla 3. helyét sikerült megszerezni, ezzel a legjobb vidéki egyesületként végzett a csapat. A pontversenyben az UNI-GYÚSE a második pozíciót szerezte meg.

Minden egyes győri fiatal jól teljesített, lenyűgözően hasznosítva az edzéseken szerzett tudást a rajtoknál, fordulóknál és a víz alatti munkánál. Kiemelkedő siker a három korosztályos csúcson is GYÚSE színekben: Lakó Dorina 50 méter pillangó, Pápai Olivér 400 gyors és 200 háton lett a legjobb. Pápai Olivér továbbá elhozta a legerősebb teljesítményért járó különdíjat serdülő korosztályban a 400 m gyorsúszás teljesítményéért.

A csapat tagjai: Andor Zsombor, Baumann Marcell, Bordás Levente, Buda Levente, Csekő Dominik, Herman Szabó Péter, Hosszú Máté, Kammerer Kitti, Kennedy Valér Huba, Kochu Anton, Koós Márton Balázs, Kováts Alex, Krstulovic Vladimir, Kulcsár Barnabás, Lakó Dorina, Nagy Anna Zsófia, Matthew O’ Sullivan, Pápai Olivér, Pózvai Olivér, Takács Dominik Robertó, Takács Milán Ruben, Tamás Rebeka, Vonyik András, Zámbó Virág Angyal
Felkészítő edzők: Petrov Árpád, Petrov Iván, Sebestyén Balázs, Balog Gábor, Kaiser János

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #GYÚSE | #úszás |