Tizennégy pontos siker a Szekszárd ellen

Győr+ | Fotó: Serco UNI Győr
2022.12.11. 18:53

Az Európa Kupában is szereplő Győr hazai pályán 14 ponttal kerekedett az euroligás Szekszárd fölé a női kosárlabda NB I vasárnapi játéknapján.

A nagyszünetben 50-25-ös hazai előnyt mutatott az eredményjelző, és bár a szekszárdiak a 19 pontig jutó Sydney Wallace vezérletével nagy rohamra indultak, négy pontra is megközelítették riválisukat (62-58), a hajrá azonban ismét a győriek szája íze szerint alakult.

SERCO UNI Győr-Atomerőmű KSC Szekszárd 78-64 (25-12, 25-13, 10-28, 18-11)

Cziczás László: – Fantasztikus első félidőt produkáltunk, de hiba lett volna hátradőlni akkor. Ezt a Szekszárd bizonyította is, nem véletlenül euroligás csapat, mely itthon évek óta döntőt játszik. Szerencsére a végén helyén volt a szívünk, és ha valaki azt mondja a meccse előtt, hogy tizennégy ponttal nyerünk, aláírom.

Djokic Zeljko: – Gratulálok a győrieknek, megérdemelten nyertek. Az első félidőben látszott, hogy ez a negyedik meccsünk zsinórban idegenben. Gyakorlatilag edzés nélkül játsszuk ezeket a rangadókat. Ennek ellenére volt tartásunk, megmutattuk, milyen karakter van bennünk, mert mínusz huszonötről is felzárkóztunk.

Payton Williams: – Fizikálisan kemény meccs volt. Az első félidőben sokkal több dobási kísérletünk volt, ezeket jó százalékkal dobtuk be. A harmadik negyedben az ellenfél is változtatott, ennek is köszönhetően feljöttek, de a végét mi bírtuk jobban idegekkel.

Sydney Wallace: – Túl nagy előnyt adtunk az első félidőben az ellenfelünknek. Nagyon kemény meccs volt, nagyot harcoltunk, azt gondolom, a vereség ellenére nincs szégyenkeznivalónk.

A találkozóról részletes tudósítás elérhető itt!