Tizenkettedszer bajnok a megye horgászcsapata

Fotó: (Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége)
Győr+
2020.08.03. 15:30

Győri siker született a július 25-én és 26-án Szegeden a Maty éri versenypályán 19 csapat, 152 versenyző részvételével megrendezett LVII. Tagszövetségi Csapat Országos Bajnokságon.

Megyei alakulatunk 109,5 pont elérve, 2,5 pont előnnyel szerezte meg a bajnoki trófeát. A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének csapata így tizenkettedszer lett bajnok. (1964, 1966, 1968, 1970, 1971, 1977, 1984, 1989, 1993, 1994 2015. és 2020.)

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke, a csapat tagja Ivancsóné Dr. Horváth Zsuzsanna elmondta: komoly siker, hogy a megyei csapat 1964 óta tizenkettedszer nyerte el a vándorserleget, mert ezzel nagy előnnyel vezeti a szövetségek közötti versenyt. A siker titka egyértelműen a csapatmunka volt. Ki kell emelni, hogy a versenyen egyéni érmeket is osztottak, ugyanakkor megyénk esetében nem az egyéni eredmények, hanem a jó csapateredmény érdekében szükséges eredmények elérése volt a cél. Ehhez maximálisan be kellett tartani a taktikát, jól kellett lereagálni a változásokat, ami versenyzőinknek jól sikerült.

A sikerben nagy szerepe van csapatvezetőnknek és edzőnknek, valamint Timár Gábor és Legáth Péter háttérmunkájának. Taktikánk a pályán jelentős mennyiségben jelen lévő, kisméretű, 2-3 dkg méretű kispontyok és kiskárászok horgászatán alapult, az apróságokból négyórás versenyidő alatt 500-800 darabot kellett fogni a 15-20 kg súly eléréséhez. A verseny kétfordulós volt, az első napon minden szektorban jól adta a halat a kishalazás, a második etapban árnyaltabb volt a kép, ekkor szükség szerint már nagy testű halakra is horgászni kellett. A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége nevében ezúton is szeretnék köszönetet mondani a felkészülésben és a versenyfordulókban a helyszínen segítőknek és támogatónknak a Timármix-nek.

A csapat tagjai: Ágoston Lajos, Balázs Bertalan Csaba, Csöre Ákos, Hamar Ferenc Ifj., Horváth László, Ivancsóné Dr. Horváth Zsuzsanna, Szákovics Imre, Timár Ádám Márk, Vári András versenyzők, Gratzoll László csapatvezető, Hamar Ferenc edző, Timár Gábor és Legáth Péter segítők.

Hamar Ferenc edző: az előzőleg ugyanitt megrendezett veterán bajnoksáról voltak előzetes információk. Taktikánkat ezek alapján alakítottuk ki. Csapatunk a taktikát betartva kiegyensúlyozottan horgászott, ami meghozta az eredményét. Gratulálok a csapattagoknak és külön megköszönöm Timár Gábor és Legáth Péter segítő munkáját.

Gratzoll László csapatvezető elmondta: a szegedi pálya általánosságban testesebb halairól híres. Ezt erősítik a fejlesztéseket követő haltelepítések is. Azonban felfigyeltünk arra, hogy az itt megrendezett versenyek esetében egy versenyzőre nézve nem mindig van nagy mennyiségű fogás. Magam is vettem részt itt olyan feeder megmérettetésen, ahol nyögvenyelős volt a testesebb pontyok megfogása. Ugyanekkor megfigyeltük, hogy szinte kifogyhatatlan mennyiségű apróhal van a pályán, amelyet ha sűrűn fogunk, jó súlyt lehet eléri. Bíztunk ebben a lehetőségben és nekünk kedvezett, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei versenyhorgászok rendkívül jók kishalazásban. Taktikánkat erre alapoztuk és ez eredményesnek bizonyult. Kiemelten fontosnak tartom, hogy úgy nyertük meg a csapatbajnokságot, hogy egyéniben egyik kategóriában sem volt dobogón versenyzőnk sem. Ez a bizonyítéka annak, hogy igazi csapatsiker született.


Timár Gábornak a háttérmunka tekintetében nagy szerepe van a győri csapat sikerében. Az eredményhirdetést követően Timár Gábortól megtudtuk: jól felkészült versenycsapat érkezett a bajnokságra, ezzel együtt az alakulat teljes mértékben meg tudta valósítani a taktikát. Igazi csapatsiker született.

A versenycsapat tagjai közül Csöre Ákos szerint fontos volt, hogy megvoltak azok az előzetes információk a pályáról, amelyre az eredményes taktikát lehetett építeni. A két edzésnapon kirajzolódott, hogy a sűrűn fogott apróhalakból jelentős súlyt lehet összefogni. Ez beigazolódott, a spiccbottal zsákmányolt kishalakkal fel lehetett venni a versenyt a nagyobb testű halakra horgászók eredményeivel. Gyakorlatban ezt úgy kell elképzelni, hogy rövid spiccbottal percenként 3-4 darab kishalat kellett fogni. Az egész felszerelést a gyorsaságnak rendeltük alá. Nagyon izgalmas volt a verseny és az eredményhirdetés előtti időszak. Csapatunk megnyerte a csapatbajnokságot, a győzelem egyértelműen a jó taktikának, segítőinknek és a csapategységnek köszönhető.

Szákovics Imre: ahogy a csapattagok elmondták, a taktika része volt a rövid botos horgászat, itt 2,3-3 méteres spiccbotokra kell gondolni. Ebben a Győr-Moson-Sopron Megyei versenyzők nagyon jók, hiszen többek között a győri Iparcsatornán, de más vizeken is használjuk ezeket a botokat. Első nap apróhalra mentünk a snecizés gyorsaságával és arra törekedtünk, hogy darabra minél többet fogjunk. A második etapban a várakozásoknak megfelelően pontyot is kellett fogni. Mindkettőt sikerült megvalósítani.

Forrás: Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége

Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron | #horgászat | #sport |