Tizenhetedszer aranyérmes a rekordbajnok ETO

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.05.29. 12:48

Ebben az idényben is bizonyítja a Győri Audi ETO KC, hogy a világ egyik legjobb női kézilabdacsapata. A zöld-fehérek egy fordulóval a bajnoki szezon vége előtt, az MTK elleni 39–28-as idegenbeli győzelmükkel matematikailag is bebiztosították újabb aranyérmüket az NB I.-ben, amelyet a földkerekség egyik legnívósabb nemzeti ligájának tartanak.

Az ETO 17. alkalommal lett magyar bajnok, megelőzte a 16 elsőséggel álló Vasast, s immáron egyedüliként vezeti az örökrangsort. A 17 aranyérem már csak azért is elképesztő szám, mert az 1957-es és az 1959-es diadalt követően hosszú évtizedeket kellett várniuk a győrieknek a harmadik bajnoki győzelemre. 2005-ben tört meg a jég, aztán 2006-ban ismét csúcsra ért a csapat, amely 2008 és 2014, valamint 2016 és 2019 között sem talált legyőzőre idehaza. A 2022-es elsőség a rekordbeállítást, a mostani pedig a csúcsdöntést jelentette.

„A bajnoki cím megszerzése a szisztematikusan felépített, alapos munkának köszönhető. A klubnál mindenki rengeteget tett azért, hogy most ünnepelhessünk. A szezon kezdete előtt célként tűztük ki magunk elé, hogy megnyerjük a bajnokságot és a Magyar Kupát, illetve jussunk be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A kupában ezüstérmesek lettünk, a másik két sorozatban pedig sikerült elérni, amit szerettünk volna. Szombaton, az utolsó hazai bajnoki mérkőzésünk előtt szolidan megünnepeljük az elsőséget. A csapatra ugyanis nagy feladat vár a nemzetközi porondon, mindent megtesz azért, hogy mindkét meccsét megnyerje a BL-Final Fourban” – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri Audi ETO KC ügyvezetője lapunknak.

Faluvégi Dorottya, a győri együttes jobbszélsője karrierje során másodszor lett magyar bajnok.

„Nagyon örülök az aranyéremnek. Rendkívül kemény, fordulatos bajnoki idényünk volt – kimondottan nehéz mérkőzéseket kellett megvívnunk. Ebben a diadalban kőkemény munka van. 11 hónapon keresztül kell fizikálisan és mentálisan is kiegyensúlyozott állapotban lenni, és jól teljesíteni” – árulta el a kézilabdázó.

A győri csapat, amely szombaton a Mosonmagyaróvár ellen zárja a hazai pontvadászatot, június 3-án lép pályára a Bajnokok Ligája négyes fináléjában. A budapesti MVM Dome-ban a norvég Vipers Kristiansand lesz az ETO elődöntős ellenfele.

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda |