MOL Magyar Kupa

Tizenegyesekkel ment tovább a Gyirmót

Győr+ Fotó: gyirmotfc.hu
2023.09.17. 20:11

A Gyirmót FC Győr is elkezdte a szereplését a MOL Magyar Kupában. A harmadik fordulóban a Körösladányi MSK otthonába utaztak, ahol csak a hosszabítás után, tizenegyesekkel sikerült kiharcolniuk a továbbjutást.

MOL Magyar Kupa 3. forduló
Körösladányi MSK – Gyirmót FC Győr: 0-0   (0-0, 0-0, 0-0) Tizenegyesekkel: 0-3
Körösladány: 320 néző.
Játékvezető: Zimmermann Márió (Balla Levente, Elek Balázs)

Körösladány: Kertész – Papp Zs., Raducu, Zelenyánszki, Wéber, Bakk – Czirok (Rajsli 107), Talpalló (Ruzsa 68), Pusztai A., Malkócs (Szabó L. 87) – Jánovszki (Csicsely 68, Farkas J. 98) Vezetőedző: Ekker Attila

Gyirmót: Rusák – Polgár, Hudák, Szegi (Major 114), Jova B. (Csörgő sz.)– Kovács M., Kovács D. (Szőke 91) – Soltész, Madarász (Kicsun 60), Takács R. (Medgyes 39) – Pethő Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Összefoglaló:

Egyáltalán nem szabadott félvállról venni a hétvégi békési kirándulást a gyirmótiak részéről, hiszen a hazaiak meglehetősen jól szerepelnek az NBIII-as bajnoki osztály Délkeleti csoportjában: hét fordulót követően 13 pontot szerezve az előkelő ötödik helyen állnak a tabellán. Az elmúlt öt fordulóban kiütötték a Cegléd együttesét idegenben (2-7), majd a MOL Magyar Kupa előző fordulójában szintén vendégként a Kecskeméteti LC-t (0-8). Ezek után otthon egy góllal bizonyultak jobbnak a fővárosi Pénzügyőr gárdájánál (1-0), majd Monoron szenvedtek vereséget (2-1), végül ismét hazai környezetben szoros meccsen diadalmaskodtak a Kecskeméti TE II együttese felett (3-2).

A vasárnapi mérkőzésen a Gyirmót támadólag lépett fel, hiszen jó alkalomként szolgált a kupamérkőzés a játékosoknak arra is, hogy egy esetleges sikerrel és továbbjutással visszaszerezzék a bajnoki sorozatban meglehetősen megtépázott önbizalmukat, és megtörjék nyeretlen sorozatukat.

Több kisebb vendég helyzetet követően Madarász előtt adódott az első igazi gólszerzési lehetőség, de 18 méterről leadott lövése után a léc volt a hazaiak seegítségére.

Fotó: gyirmotfc.hu

Szünet után továbbra is a vendégek domináltak, míg a hazaiak megszállták kapujuk előterét, és a kontrákban bízva próbálték meglepni a kék-sárgákat. A játékrész derekáig mindkét mester több helyen is frissítette csapatát, ami után nyomasztóvá kezdett válni a vendégfölény, de igazi helyzetig nehezen jutottak a támadók a lelkesen védekező hazaiakkal szemben.

A találkozó záró szakaszához közeledve Kicsun szerezhetett volna előnyt, de spiccel történt próbálkozása után Kertész nagy bravúrral tartotta meccsben csapatát, majd néhány perc múlva a kapitány, Zelenyánszki mentett a gólvonalról.

A hosszabbítás is nagy vendéghelyzettel indult, ugyanis az apró termetű Kicsun fejese után a labda a bal kapufa tövéről pattant vissza a védőkhöz. A kettő rendes félidőben, majd a ráadás játékrészeiben sem született gól, így a tizenegyesekre maradt a döntés, amelyben a hazaiak mindhárom lövője hibázott, míg gyirmóti részről Medgyes, Pethő és Soltész is értékesítette lehetőségét.

Fotó: gyirmotfc.hu

Ekker Attila: Titkon reméltük, hogy néhány apróság a malmunkra hajthatja a vizet, így a vendégek hosszú utazása is, ami még előző nap is megterhelő lehet. Most először tudtunk komplett csapattal felállni, ami szintén adott reményt a jó eredményre. A meccs több részében el tudtuk tüntetni az osztálykülönbséget. Úgy érzem a támadásaink során koncentráltabban kellett volna a befejezéseket kivitelezni. A kiesés ellenére büszke vagyok a klub összes dolgozójára, akik részesei hétköznapjainknak, de tudni kell azt is, hogy a játékoskeretünk kilencven százaléka munka mellett futballozik.

Csizmadia Csaba: Tipikus kupameccsen vagyunk túl, ugyanis alacsonyabb osztályú ellenfelünk foggal-körömmel védekezett, ráadásul a bajnokijaikhoz képest rendszert is váltottak. Több nagy lehetőséget is elhibáztunk, ami az idő múlásával a kisebb csapat malmára hajtja a vizet. Valamiért nagyon meg kellett küzdenünk a sikerért, de most ennek kell örülnünk.

Forrás: gyirmotfc.hu

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #MOL Magyar Kupa |