Tíz éve hunyt el Karl Erik Böhn

Pécskai István Fotó: Audi ETO
2024.02.02. 15:42

Tíz évvel ezelőtt, 2014. február 2-án hunyt el Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a Győri Audi ETO KC korábbi vezetőedzője.

,,Hihetetlen, hogy már tíz éve nincs köztünk KEB – emlékezett vissza a sportági szövetség honlapján Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC elnöke, aki játékosként Győrben és a válogatott csapatkapitányaként is tanítványa volt a néhai norvég szakembernek. – Emberileg és szakmailag is nagyon sokat kaptunk tőle. Leginkább a ritkaság számba menően pozitív kisugárzása ragadott meg, bárkiben fel tudta erősíteni legjobb tulajdonságait és legfőbb erényeit kézilabdázóként, ennek óriási szerepe volt abban, hogy 2012-ben bronzérmesek lettünk vele az Európa-bajnokságon. Nagyon gyakran eszembe jut manapság is, hiszen én is sok mindent magammal viszek abból, amit tanultam tőle, így csak a hála és a köszönet hangján tudok emlékezni rá. No és persze sajnos szomorúan, hiszen igazságtalanul rövid idő adatott meg neki.

Karl Erik Böhn a magyar női válogatottal bronzérmet szerzett a 2012-es Európa-bajnokságon. A Győri Audi ETO KC edzőjeként bajnokságot, valamint Magyar Kupát nyert. A Bajnokok Ligájában a döntőig menetelt vele a csapat, s csak idegenben szerzett kevesebb góllal maradtak alul a Rába-partiak a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen.

Böhnnél 2013 februárjában diagnosztizáltak akut leukémiát. A szakember hat kemoterápiás kezelésen és egy csontvelő-átültetésen esett át, 2013 novemberében pedig úgy tűnt, sikerült legyőznie a betegséget, ám karácsony előtt kiderült, hogy betegsége gyógyíthatatlan. 49 évesen hunyt el.

   

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem helyezünk el hirdetést

Kapcsolódó témák: #gyász | #kézilabda |