Teniszcsoda! Top 10-es játékost vert a volt győri Marozsán

Pécskai István Fotó: MTI/Illyés Tibor
2023.10.10. 12:26

Marozsán Fábián szenzációs formában teniszezik a sanghaji ATP 1000-es tornán. A háromszoros Grand Slam-döntős, a világranglista kilencedik helyén álló Casper Ruud sem tudta megállítani a 24 éves magyar játékost, aki korábban Győrben teniszezett.

Marozsán 7:6 (7-3), 3:6, 6:4-re verte a norvég klasszist a 8,8 millió dollár (3,3 milliárd forint) összdíjazású torna nyolcaddöntőjében, így a következő körben már a legjobb négy közé jutásért léphet pályára a 16. kiemelt lengyel Hubert Hurkacz (17.) vagy a hazai közönség előtt szereplő Csang Csi-csen (60.) ellen. Ha Marozsán nyer, 129 millió forintnak megfelelő összeg üti a markát.

A világranglistán 91. magyar játékos eddigi három mérkőzésén rendre nála előrébb rangsorolt ellenfeleket búcsúztatott: a nyitókörben a francia Arthur Rinderknech-t (66.), majd az ausztrál Alex De Minaurt (11.), vasárnap – 24. születésnapján – pedig a szerb Dusan Lajovicsot (55.) verte.

A 16 között minden eddiginél nehezebb feladat várt Marozsánra, mivel a háló túloldalán a világranglistán kilencedik Casper Ruud állt, aki már három Grand Slam-döntővel büszkélkedhet. A találkozón nem érződött a ranglistahelyezések közti különbség, a magyar játékos nemcsak egyenrangú ellenfélnek bizonyult esélyesebbnek tartott vetélytársánál, hanem felül is kerekedett riválisán.

,,Remekül megy a játék, elégedett vagyok a szereplésemmel. Az első szettnek nagyon örültem, a második már kevésbé volt könnyű, és a harmadik is nagyon keménynek bizonyult. Nem figyelem, hogy ki áll a háló túloldalán, csak játszom a saját teniszemet. A rövidítéseim ezúttal is többnyire bejöttek, sokat gyakorlom őket, bár kétségtelen, hogy salakon jobban működnek” – árulta el Marozsán Fábián, aki korábban a világranglista-második spanyol Carlos Alcarazt is legyőzte.

Kapcsolódó témák: #tenisz |