Távozott a VB-ről a kameruni kapus

MTI Depositphotos.com
2022.11.29. 16:26

Távozott a katari labdarúgó-világbajnokságról Andre Onana, a kameruni válogatott kapusa. Onana kedden azt mondta, azért utazott haza, mert a vezetőség részéről nem látott esélyt a békülésre.

 Az afrikai csapat elsőszámú hálóőre, az Internazionale játékosa kezdő volt Kamerun első csoportmérkőzésén – a csapat 1-0-ra kikapott Svájctól -, de Rigobert Song szövetségi kapitány kritikával illette a teljesítményét. A szakember szerint a kapus a mérkőzésen túl sok kockázatot vállalt, ebben változtatást kért tőle.

Onana azonban ezt nem fogadta el, így nézeteltérése támadt a szakemberrel. Song ezt követően fegyelmezési céllal kihagyta a kapust a meccskeretből a kameruniak második csoportmérkőzésén, amelyen 3-3-as döntetlent játszottak Szerbiával.

A kameruni szövetség végül kedden foglalt hivatalosan állást az ügyben, és ideiglenesen a kereten kívül helyezte Onanát. Addig ugyanis mutatkozott némi remény arra, hogy Samuel Eto’o, a szervezet elnöke orvosolja a helyzetet.

A keddi döntést követően Onana nem látott esélyt a békülésre, ezért úgy határozott, hogy elhagyja a válogatottat, és elutazik Katarból.

“Minden erőmmel és energiámmal azon voltam, hogy megoldásokat találjak egy problémára, amellyel egy labdarúgó sokszor találkozik, de nem volt semmiféle törekvés a másik oldalon” – utalt a vezetőség hajthatatlanságára Twitter-bejegyzésében a 26 éves futballista.

Onana azt is hozzátette, hogy számára mindig is a válogatott volt az első, szerinte az már nem számít, hogy a vb-szerepléséről szóló döntés igazságos, vagy sem.

“Az a legfontosabb, hogy nyerjen a csapat és nagyon sok sikert kívánok neki a folytatásban” – zárta sorait közösségi oldalán a kameruni játékos.

Fotó: Depositphotos.com