Távozik az ETO tulajdonosa

Fotó: eto.hu
Győr+
2020.03.07. 16:49

Mányi József, a WKW ETO FC Győr tulajdonosa a szurkolókhoz írt levelében indokolta meg távozását az eto.hu-n.

Mányi József kifejtette: „Ha a város vezetése úgy ítéli meg, hogy az ETO sikereinek én vagyok a legnagyobb gátja, akkor én azt tudomásul veszem. 2017-ben jöttem az ETO-hoz, amikor is egy csődtömeget vettem át, és óriási kihívás volt ezt rendbe tenni. Akkor sem mondta meg senki, hogy ezt hogyan kell csinálni, senki nem adott tanácsokat és senki nem kérdezte meg, hogy segíthet-e. Engem az ETO-hoz nem küldtek, én saját akaratomból jöttem ide és most saját akaratomból távozom. Az ETO gazdasági alapjait leraktam, így adom át az Ügyvezető Igazgatónak. Működni fog a Város támogatása nélkül is. Én az ETO éléről távozom, a jövőben az irányításában és működésében nem kívánok részt venni.

Véleményem szerint az ETO nem a jelenről szól, nem a ma ott futballozó emberekről és legkevésbé szól az én személyemről. Az ETO egy 116 éves klub, amely Győr város történelmének a része a sikereivel és a kudarcaival együtt.”

Erre válaszolva Petrov Iván polgármesteri biztos úgy nyilatkozott: „Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy az én szememben a legnagyobb labdarúgók nem egyszerűen élsportolók, hanem szupersportolók. A kedvenc sportolóm, Ibrahimovic bármely sportágban megállná a helyét, igazi gladiátor. Egyszerre atléta, küzdősportos, súlyemelő, amellett hogy labdarúgó. Megjegyzem az említett sportágak valamennyien helyet kapnak a GYAC-ban. A labdarúgóképzés alapjait is ott kellene részben elkezdeni, fiatal korban. Meggyőződésem, hogy megfelelő atletikus alapképzéssel itt Győrben is megtalálnánk a mi Zlatanunkat, ebben hinni kell és ezért kőkeményen meg kell edzeni a fiatalok testét és jellemét.

Mányi úr egy nyolc szem között történt beszélgetésből ragadott ki szerintem hamiskásan részleteket, ami nem túl szerencsés dolog, a legtöbbet szerintem ezzel a labdarúgásnak ártott. Azt már nem mondta el, hogy a beszélgetés elején kijelentette, hogy ő nem akar az ETO-ból NB I-es csapatot, ahogy pedig a honi közegről beszélt, hogy is fogalmazzak hogy ne pereljen be miatta… Nem futballszerető ember benyomását keltette. Győrben egyébként sem élsport, hanem élő sport támogatás van, ebbe beletartozik a szabadidő- és a versenysport, valamint az utánpótlás – a junioroktól az óvodásokig – segítése is. Ennek a teljes összege egy harmincada annak, amit Mányi József az ETO NB I-es szerepléséhez szükségesként megjelölt.”

A polgármesteri biztos hozzátette, eközben az államtól milliárdos nagyságrendű összeget kap az ETO az akadémia működtetéséhez, továbbá azt is, az anno az ETO-t csődbe vezető Drucskó Zoltánnal közösen dolgozó, jelenlegi ügyvezető Soós Imre több százmillió forintos profitról tájékoztatta őt a 2019-es év lezárása kapcsán.

„Az ETO Győrtől 2015 és 2019 között mintegy 900 millió forintot kapott, míg a táblázaton jelenleg tőle egy ponttal elmaradó Gyirmót ennek a pénznek a hatodát élvezhette – folytatta Petrov Iván. – Hét éve labdarúgásban bajnokcsapatot lehetett ünnepelni, ma irigykedve nézzük Budafokot, kimondani is szörnyű. A cél az, hogy Győrben újra a város hagyományainak megfelelő színvonalú labdarúgás legyen. Ha a jelenlegi tulajdonosban nincs meg erre a szándék, akkor magyarázkodás és másokra mutogatás helyett segítse a labdarúgást és adja át olyan embernek a csapatot, akinek tényleg az ETO-ért dobog a szíve.”

Dr. Dézsi Csaba András polgármester szintén hangot adott véleményének, az üggyel kapcsolatban Facebook-oldalán azt írta: „ Az ETO focit jelenleg képviselő tulajdonos kontra győri városvezetés kérdésében Petrov Iván polgármesteri biztos pontosított egy picit. Hiszen Mányi úr nem arról beszélt, hogy neki mik a tervei, hanem pletyka szinten fecsegett egy megbeszélésről, ahol elmondtam többek között, hogy ezt a lelketlen, szívtelen, munkának nem nevezhető teljesítményt nem vagyok hajlandó pénzzel honorálni. Ha ezt munkának nevezném, amit a győri ETO színeiben futballozó emberek manapság produkálnak a pályán, az sértő lenne azokra a győri dolgozó emberekre, akik munkával keresik meg nap mint nap a kenyerüket. ”

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #WKW ETO FC |