Grabpolast Győri VSE

Taroltak a győri versenyzők a kajak-kenu szövetség díjátadóján

Fotó: kajakkenusport.hu
Szigeti Sándor
2022.01.19. 17:47

Az elmúlt év legjobbjait díjazta Budapesten a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a felnőtt, az utánpótlás, a para, és a maraton szakágban, összesen 20 kategóriában.

A Graboplast Győri VSE versenyzői közül négyen is rangos elismerésben részesültek.

A férfiaknál Tokió olimpiai bajnoka (K1 1000m) Kopasz Bálint lett az év férfi kajakosa. A hölgyeknél a győri nevelésű és tavalyi évig győri színekben versenyző, majd decemberben klubot váltó Balla Virág lett az év női kenusa.

A 2021-es év férfi maraton kajakosa cím ugyancsak Győrbe került, hiszen elmúlt évi teljesítménye alapján a Graboplast Győri VSE versenyzőjének, Boros Adriánnak ítélték oda. Boros Adrián 2021-ben világbajnoki ezüstérmet szerzett a romániai Pitestiben, a férfi felnőtt kajak-párosok mezőnyében Erdélyi Tamással.

Fotó: kajakkenusport.hu

Az utánpótlás korosztályban sem maradtunk elismerés nélkül. Az év férfi utánpótlás kenusa címet a győri Rumi Gergő és a Szegedet erősítő Molnár Csanád kapta, akik az ifik között lettek világbajnoki bronzérmesek C-2 500 méteren.

Az eseményen egy új név is felkerült a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) dicsőségfalára, amelyen az örökös bajnokoknak, a mesteredzőknek és az Arany érdemérmeseknek állítanak emléket.

Csay Renáta és Kiszli Vanda (Fotó: kajakkenusport.hu)

A maratonisták között ötödik világbajnoki címét begyűjtő, és ezzel az örökös bajnokok sorába lépő Kiszli Vandát minden idők legsikeresebb kajak maratonistája, a húszszoros világbajnok Csay Renáta köszöntötte az eseményen.

Csay Renáta köszöntő beszéde után kedves gesztusként egy pakli francia kártyát is átadott Kiszli Vandának.

Mint kiderült, a sportág két kiválósága minden egyes versenyen és a válogatott edzőtáborában is rablórömizik.

A rabló römizés a mi védjegyünk, minden egyes versenyen, illetve edzőtáborban szoktunk játszani, szinte Reni tanított meg rá. Bár ellenfelek vagyunk, jól kijövünk a vízen és a parton is. Sokszor adott erőt és rengeteg jó tanácsot kaptam tőlenyilatkozta Kiszli Vanda a kajakkenusport.hu-nak.

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu |