Tapasztalt klubigazgatóval erősödött az ETO

Pécskai István | Fotó: eto.hu
2022.12.10. 19:03

Futballistaként és sportvezetőként is komoly tapasztalattal rendelkezik Tóth Miklós, aki a jövőben az ETO FC csapatának sikeréért dolgozik. A miskolci születésű egykori focista klubigazgatóként segíti az NB II.-ben szereplő zöld-fehér győri együttest.

Ügyvezetőként korábban hosszú éveken át sikeresen dolgozott Szombathelyen: a Haladás ez idő alatt többek között bronzérmet szerzett az NB I.-ben. A nemzetközi porondon is szerepelt a gárda, amely 2007 és 2019 között folyamatosan tagja volt az élvonal mezőnyének. A szakember elmondta, szeretne hasonló sikereket elérni Győrben, s bízik benne, hosszú ideig dolgozhat a klubnál.

„Tizenöt évet töltöttem el Szombathelyen. Ez is mutatja, hogy nem váltogatom sűrűn a munkahelyemet. Az ETO-tól néhány hónappal ezelőtt kerestek meg. A tulajdonosok felvázoltak egy több részből álló projektet, amely nagyon szimpatikus volt számomra. Tetszett, hogy hosszú távon gondolkodnak, s mivel a labdarúgásról alkotott elképzeléseink hasonlóak, igent mondtam az ajánlatra. Az ETO patinás klub, szeretnénk, ha a múltjához méltóan, sikeresen szerepelne” – nyilatkozta a Győr+ Médiának Tóth Miklós.

A néhány nappal ezelőtt kinevezett klubigazgató elmondta, jelenleg ismerkedik az új munkahelyével. Az ETO-val kapcsolatban aktuális kérdés a stadion helyzete. A 2008-ban átadott, csaknem 16 ezer férőhelyes létesítmény ugyanis felújításra szorul.

„A klubvezetés eltökélt szándéka a létesítményfejlesztés. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ez egy óriási projekt, amelyhez idő kell. Hatalmas területről beszélünk, nagyon sok tényezőt kell figyelembe venni, s azt is, hogy a felújítás közben továbbra is használni lehessen a létesítményt” – mondta az aréna rekonstrukciójával kapcsolatban Tóth Miklós.

Hozzátette, a klub célja továbbra is, hogy minél több saját nevelésű fiatalt építsen be az első csapatba.

A Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia a kiemelt hazai futballműhelyek közé tartozik. Szeretnénk, ha jó játékosok kerülnének ki az akadémiáról, akik később aztán meghatározó tagjai lesznek a felnőttgárdának. Természetesen ezzel kapcsolatban is egyeztettem a szakmai stáb tagjaival. Az első csapat kerete nagyon fiatal, éppen ezért nem várható el az együttestől, hogy minden mérkőzésen begyűjtse a három pontot. Az elmúlt fél szezonban ráadásul ritka balszerencséje volt az ETO-nak, amelyet rengeteg sérülés sújtott” – fogalmazott Tóth Miklós.

A szakember arra is kitért, hogy terveznek-e új játékosokat szerződtetni a télen.

„A klub vezetése azon dolgozik, hogy megerősítse a csapatot. Mivel az NB II.-ben csak magyar játékosok szerepelhetnek, ezért a lehetőségeink korlátozottak. Nem egyszerű például olyan támadót igazolni, aki rendszeresen képes legalább tíz gólt szerezni egy idényben. A másodosztály mezőnye egyébként is nagyon kiegyenlített, a mérkőzések túlnyomó részén nüanszok döntenek. Azon dolgozunk, hogy ezekből a párharcokból az ETO minél többször győztesen kerüljön ki” – jegyezte meg Tóth Miklós.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |