Takács Kincső: Az újrakezdés és az építkezés éve jön

kajakkenusport.hu
Szigeti Sándor
2022.02.27. 19:40

Mindig pozitív és előretekint, így még a legnehezebb pillanatokban sem fordult meg a fejében, hogy esetleg felhagy a kenuzással. A téli felkészülés végéhez közeledve már az idei évet tervezi Takács Kincső, áprilisban pedig ismét egy hajóba száll Balla Virággal.

A Takács Kincső–Balla Virág kenu kettős nagyon szeretett volna dobogóra állni Tokióban, ám az ötkarikás játékokon nem sikerült az éremszerzés, végül az ötödik helyen zártak. Ezek után mindketten úgy érezték, megújulásra van szükségük. Virág télen klubot váltott, Kincső maradt Győrben, de nagyobb csapattal és új edzővel, Németh Gergővel készül:

„Még tavaly kaptam egy hosszabb pihenőt. Először a pályafutásom során közel két hónapot pihentem. Szükség is volt rá, hiszen a játékok elhalasztása miatt plusz egy évvel hosszabb lett az olimpiai ciklus, amit másokkal együtt mi is keményen végigdolgoztunk. A szünet jót tett, de közel két hónap elteltével már alig vártam, hogy újra vízen lehessek– meséli Kincső. „Az szóba sem került, hogy esetleg abbahagyjuk, egyikőnk sem ilyen típus. Rögtön az olimpiai döntőt követően félre vonultunk, és pár perc alatt átbeszéltük a történteket. Virág később eligazolt, én viszont szerettem volna Győrben maradni. Bár külön készülünk, napi szinten tartjuk a kapcsolatot, és kenu kettesek között továbbra is együtt indulunk a hazai és a nemzetközi versenyeken is” – hangsúlyozza a kiváló sportoló.

Takács Kincső. Fotó: kajakkenusport.hu

A hölgyek pedig már az idei évet tervezik.

„Virág jelenleg még Thaiföldön edzőtáborozik, és áprilisban lesz újra itthon. Ekkor szeretnénk ismét egy hajóba szállni és közösen is megkezdeni a munkát. A májusi csehországi világkupán már mindenképpen ott akarunk lenni, aztán pedig a magyar válogatók következnek. Lesz világbajnokság és Európa-bajnokság is, sűrű tehát a program. Elvárt helyezésekről, lehetséges érmekről korai lenne még beszélni, hiszen az idei év mindkettőnk számára az újrakezdés és az építkezés éve lesz. Az viszont egészen biztos, hogy motiváltan és sikerre éhesen szállunk majd hajóba” – tette hozzá Takács Kincső.

Kapcsolódó témák: #kajak-kenu |