Takács Ákos: „Máig libabőrös leszek, ha a Fradi elleni meccs végére gondolok”

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.06.26. 17:11

Jubileumi esztendő az idei az ETO FC labdarúgócsapata számára, amely hatvan, negyven és tíz évvel ezelőtt is aranyérmes lett az élvonalban. Ebből az apropóból cikksorozatot indítottunk, amelyben bemutatjuk az 1963-as, az 1983-as és a 2013-as felejthetetlen siker hőseit.

Takács Ákos jobbhátvédként 2011 és 2014 között erősítette a zöld-fehéreket, akiknek a színeiben 45 élvonalbeli találkozón szerepelt. Elmondhatja magáról, hogy mindhárom Győrben töltött idényében érmet szerzett az NB I-ben. Első szezonjában bronznak, majd aranynak, végül pedig ezüstnek örülhetett. A 2013-as bajnoki diadalra úgy emlékszik vissza, mintha csak tegnap történt volna.

„Hihetetlen, hogy már tíz év eltelt azóta. Pályafutásom egyik legszebb élménye az ETO-val megszerzett bajnoki cím. Szép emlékeim vannak a Győrben eltöltött időszakról. Máig libabőrös leszek, ha a Fradi elleni meccs végére gondolok. Azon a találkozón biztosítottuk be a bajnoki címünket. Emberhátrányban játszottunk, vezettünk 1–0-ra, s az utolsó percben egy veszélyes felívelés érkezett a 16-osunkon belülre. Sikerült kifejelnem a labdát, így elmúlt a veszély a kapunk előtt. Eksztázisba kerültem a jelenet után, majd a játékvezető lefújta a mérkőzést, és kezdődhetett az ünneplés. Abban az idényben szinte az összes találkozónknak megvolt a varázsa. A szezon során minden klappolt, így a történet vége happy end lett, és bajnokok lettünk” – mesélte Takács Ákos lapunknak.

Az ötszörös magyar válogatott labdarúgó szerint az ETO tíz évvel ezelőtti együttese azért volt sikeres, mert kiemelkedő csapategység jellemezte.

„Nagyon erős volt a kohézió a játékosok között. Nemcsak a pályán, de azon kívül is egységesek voltunk. A különböző összejöveteleken családosan is találkoztunk egymással, sokat beszélgettünk, és alapvetően jó kapcsolatot ápoltunk egymással. De a vezetőedzőnk, Pintér Attila is elismerést érdemel, hiszen remek munkát végzett Győrben” – tette hozzá Takács Ákos.

Öt évvel ezelőtt hatalmas riadalmat okozott, hogy a focista mindössze 35 esztendősen infarktust kapott. Szerencsére felépült, s ma már jól érzi magát. Edzőként továbbra is a labdarúgásban tevékenykedik. Nem szeretne elszakadni szeretett sportágától, hiszen a foci az élete.

Dorogon, az U17-es csapatnál dolgozom, jelenleg éppen táboroztatom a fiatalokat. Sajnos a felnőtt együttes kiesett az első osztályból s az NB III-ban folytatja a szereplését ősztől. Éppen ezért kérdésessé vált a klub jövője, de bízom benne, hogy folytathatom a megkezdett munkát” – tette hozzá Takács Ákos, aki folyamatosan képezi magát, szeretne fejlődni trénerként.

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás |