Szünet utáni gólpárbaj, bukott a Gyirmót

Győr+
2023.11.01. 22:22

Fővárosi rangadóra szólította a győrieket a sorsolás, hiszen a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a Vasas Fáy utcai impozáns Illovszky Rudolf stadionjában kellett meccselniük a továbbjutásért. A közelmúltban, szeptember 24-én ugyanitt játszott egymással a két gárda a Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozatában, akkor Novothny Soma és Hidi M. Sándor góljával a hazaiak otthon tudták tartani a bajnoki pontokat.

Vasas FC – Gyirmót FC Győr 3-1   (0–0)

Illovszky Rudolf Stadion: 1090 néző.

Játékvezető: Káprály Mihály (Tóth II Vencel, Vígh-Tarsonyi Gergő)

Vasas: Jova L. – Szivacski, Otigba (Baráth 69), Pávkovics, Deutch – Szilágyi Sz. (Radó sz), Ulbrich – Hinora, Holander (Novothny 73), Vida M. (Berecz 69) – Zimonyi (Hidi M. 69)

Vezetőedző: Desits Szilárd

Gyirmót: Hársfalvi – Lányi B. (Hudák 80), Szegi, Csörgő, Helembai – Kovács M. (Szőke 70), Kovács D. – Takács R. (Soltész 60) , Madarász., Kicsun (Medgyes 60) – Pethő (Adamcsek 70)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerző: Zimonyi (1-0) a 52., Pethő (11-esből, 1-1) az 57., Berecz (2-1) a 86, Novothny (3-1) a 88. percben.

52.p. A jobb oldalon felfutó Holender az alapvonal közeléből pontosan játszott vissza az érkező Zimonyi elé, aki 7 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtt (1-0).

57.p. Madarász remek labdával próbálta kiugratni Kicsunt a bal oldalon, akit Szivacski buktatott, a megítélt büntetőből Pethő higgadtan, jobbal a bal alsó sarokba helyezett. 1-1.

86.p. Jova L. induló hazai kontrából Radó iramodhatott meg a jobb oldalon az alapvonal közeléből pontosan centerezett az érkező Berecz Zs. elé, aki 10 m-ről jobbal a kapu bal oldalába lőtt. 2-1.

88.p. Hinora tört előre a bal szélen szép cselekkel, amikor Hudák buktatta őt, a büntetőből Novothny jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. 3-1.

Fővárosi rangadóra szólította a győrieket a sorsolás, hiszen a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a Vasas Fáy utcai impozáns Illovszky Rudolf stadionjában kellett meccselniük a továbbjutásért. A közelmúltban, szeptember 24-én ugyanitt játszott egymással a két gárda a Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozatában, akkor Novothny Soma és Hidi M. Sándor góljával a hazaiak itthon tudták tartani a bajnoki pontokat. A győrieknek a távoli, Békés Vármegyei Körösladányban hosszabbításos gól nélküli mérkőzés után büntetőkkel sikerült tovább lépnie.

Szegi eladott labdája után Holender kapura törése, majd Hinora szabadrúgása jelentette az első veszélyt a győriek kapujára. A hazaiak kezdték jobban a találkozót,hiszen ezek után Holender, Hinora és Zimonyi előtt is nyílt lehetőség a kapuba találni, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, míg a másik oldalon Kicsun lövésénél kellett. A játékrész utolsó öt perce az addigi legnagyobb helyzettel kezdődött, amikor ismét Zimonyi lőtt középről, de Hársfalvi lábbal bravúrosan mentett.

A szünet után hamar gólra váltotta enyhe mezőnyfölényét a Vasas, amikor egy jobb oldali akció végén Zimonyi szerezte meg idénybeli harmadik találatát. A hazai előny azonban nem tartott sokáig, ugyanis egy szemfülesen bal oldali akció végén megítélt büntetőből Pethő Bence egalizált. A találkozó záró szakaszában Berecz és Novothny révén az angyalföldiek értékesítették kettő adódó helyzetüket.

Visszafogott tempóban kezdődött a találkozó, de az első félórában főleg a hazaiak birtokolták többet a labdát, s ez kisebb helyzetekkel párosult, a játékot azonban sajnos nem a gólok és a helyzetek, hanem csak a sárga lapok színesítették.

A második játékrész gyors gólváltással kezdődött, ami után mindkét csapat vezetőedzője sorozatosan cserélt, s ez a játék intenzitására is pozitívan hatott. Felpörögtek az események, a játékosok hamar átjátszották a középpályát, így gyorsabban értek a kapuk előterébe, ami több veszélyt és helyzetet is eredményezett. Ezekkel a hazaiak jobban sáfárkodtak, hiszen amikor már sokan a hosszabbításra készültek, akkor kettő kontrájuk végén is gólnak örülhettek, s a szünet után kialakult valódi kupameccsen ezzel eldöntötték a továbbjutás sorsát.

Desits Szilárd: Az első félidőben eldönthettk volna a meccset, de a befejezések nem sikerültek. Szünet után egy-egy találat után csapatunk megmutatta igazi erejét, sikerült gólokkal zárni a mérkőzést, megérdemelten nyertünk és jutottunk tovább.

Tamási Zsolt: Az első félidőben nem játszott jól csapatunk, érthetetlen kapkodás jellemezte az első negyedórát, több technikai hiba után helyzetbe is kerülhettek a hazaiak. A félidő felénél stabilizálni tudtunk, reális volt ekkor a döntetlen állás.  Szünet után vérbeli kupacsata kerekedett a meccsből, mindkét csapat győzelemre játszott, a cserék is ennek szóltak. A második találatnál nem étették meg egymást játékosaink, ami után a Vasas végig tudta vinni támadását, a harmadiknál azonban úgy érzem téves ítélet született, hiszen labdát talált védőnk. Van olyan találkozó, amikor az ilyen eseteket vissza lehet nézni, sajnos itt nem.

Kapcsolódó témák: #foci | #Gyirmót FC | #labadrúgás | #Magyar Kupa |